Довідник КАТОТТГ

Продукти переробки овочів, плодів, горіхів або інших частин рослин

Код:
20
Оційна назва:
Продукти переробки овочів, плодів, горіхів або інших частин рослин

Опис

Примітки:

1. Ця група не включає:

(a) овочі, плоди або горіхи, приготовлені або консервовані способами, зазначеними в групі 07, 08 або 11;

(b) жири та олії рослинного походження (група 15);.

(c) готові продукти, що містять понад 20 мас.% ковбаси, м’яса, м’ясних субпродуктів, крові, комах, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-якого поєднання цих продуктів (група 16);

(d) хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби та інші продукти товарної позиції 1905; або

(e) гомогенізовані складені харчові продукти товарної позиції 2104.

2. До товарних позицій 2007 і 2008 не включаються фруктові желе і пасти (мармелади), мигдаль, покритий цукром, та аналогічні продукти у вигляді кондитерських виробів (товарна позиція 1704) і шоколадні кондитерські вироби (товарна позиція 1806).

3. До товарних позицій 2001, 2004 і 2005 включаються лише ті продукти групи 07 або товарних позицій 1105 чи 1106 (крім борошна, крупки, порошку з продуктів групи 08), що були приготовлені або консервовані іншими способами, ніж зазначені в примітці 1(a).

4. Томатний сік з вмістом 7 мас.% або більше сухої речовини включається до товарної позиції 2002.

5. У товарній позиції 2007 термін "одержані шляхом теплової обробки" означає продукти, одержані шляхом термічної обробки при атмосферному тиску або при зниженому тиску для підвищення в’язкості продукту в результаті зменшення вмісту води або іншим способом.

6. У товарній позиції 2009 термін "соки незброджені, без додання спирту" означає соки, у яких концентрація спирту не більш як 0,5 об.% (див. примітку 2 до групи 22).

Примітки до товарних підпозицій:

1. У товарній підпозиції 2005 10 термін "овочі гомогенізовані" означає готові продукти з овочів, що тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку або дієтичного харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки овочів. Товарна підпозиція 2005 10 має першочергове значення в товарній позиції 2005.

2. У товарній підпозиції 2007 10 термін "гомогенізовані готові продукти" означає готові продукти з плодів, що тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку або дієтичного харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки плодів. Товарна підпозиція 2007 10 має першочергове значення в товарній позиції 2007.

3. У товарних підпозиціях 2009 12, 2009 21, 2009 31, 2009 41, 2009 61 і 2009 71 термін "число Брікса" означає безпосередньо зчитане з аерометра Брікса число аерометричних градусів або одержаний на рефрактометрі показник заломлення, виражений у відсотках вмісту цукрози при температурі 20 °C або в перерахунку на 20 °C, якщо показники зчитано при іншій температурі.

Додаткові примітки:

1. У товарній позиції 2001 овочі, плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані з доданням оцту чи оцтової кислоти, повинні мати вміст 0,5 мас.% або більше вільної леткої кислоти в перерахунку на оцтову кислоту. Крім того, у грибах товарної категорії 2001 90 50 вміст солі повинен становити не більш як 2,5 мас.%.

2. (a) Вміст різних цукрів (вміст цукру), виражених як цукроза у продуктах цієї групи, відповідає цифровому показнику рефрактометра (виміряному згідно з методом, який зазначено у додатку до Регламенту Комісії (ЄС) від 11 вересня 2014 року № 974/2014 (OJ L 274, 16.09.2014, p. 6) при температурі 20 °C, помноженому на коефіцієнт:

0,93 - для продуктів товарних підпозицій 2008 20-2008 80, 2008 93, 2008 97 і 2008 99;

0,95 - для продуктів інших товарних позицій.

Однак вміст різних цукрів, виражених як цукроза (вміст цукру), в таких продуктах цієї групи:

- продукти, вироблені на основі морських та інших водоростей, приготовлених або консервованих способами, не зазначеними в групі 12;

- продукти, вироблені на основі маніоки, маранти, салепу, земляної груші, або топінамбура, солодкої картоплі, або батату, аналогічних коренеплодів і бульбоплодів з високим вмістом крохмалю або інуліну товарної позиції 0714;

- продукти, вироблені на основі виноградних листків,

відповідає значенню, яке отримується при обробці результатів вимірювань методом високоефективної рідинної хроматографії ("HPLC метод") з використанням такої формули:

S+ (G + F) × 0,95;

Де:

S - вміст сахарози, визначений HPLC методом;

F - вміст фруктози, визначений HPLC методом;

G - вміст глюкози, визначений HPLC методом.

(b) показник "число Брікса", зазначений у товарній позиції 2009, визначається за цифровим показником рефрактометра (виміряному згідно з методом, який зазначено у додатку до Регламенту Комісії (ЄС) від 11 вересня 2014 року № 974/2014 (OJ L 274, 16.09.2014, p. 6) при температурі 20 °C.

3. Продукти товарних підпозицій 2008 20-2008 80, 2008 93, 2008 97 і 2008 99 повинні розглядатися як такі, що мають добавки цукру, якщо вміст цукру в них перевищує відсоток за масою, зазначений нижче, залежно від виду плодів чи їстівних частин рослин:

ананаси, виноград - 13 %,

інші плоди, що включають суміші плодів та їстівні частини рослин - 9 %.

4. У товарних категоріях 2008 30 11-2008 30 39, 2008 40 11-2008 40 39, 2008 50 11-2008 50 59, 2008 60 11-2008 60 39, 2008 70 11- 2008 70 59, 2008 80 11-2008 80 39, 2008 93 11-2008 93 29, 2008 97 12-2008 97 38 і 2008 99 11-2008 99 40 зазначені нижче терміни мають такі значення:

"фактична концентрація спирту за масою" - кількість кілограмів чистого спирту в 100 кг продукту;

"мас.%" - концентрація спирту за масою.

5. До представлених продуктів застосовуються такі норми:

(a) вміст добавки цукру в продуктах товарної позиції 2009 відповідає "вмісту цукру" мінус зазначена нижче цифра, залежно від виду соку:

лимонний або томатний сік - 3,

виноградний сік - 15,

інші фруктові та овочеві соки, включаючи суміші соків, - 13.

(b) Фруктові соки з добавкою цукру, з числом Брікса не більш як 67 і з вмістом менш як 50 мас.% фруктових соків, одержаних з плодів у натуральному вигляді або шляхом розбавлення концентрованих соків, не зберігають властивостей фруктових соків, що класифікуються у товарній позиції 2009.

6. У товарних категоріях 2009 69 51 і 2009 69 71 термін "концентрований виноградний сік (включаючи виноградне сусло)" означає виноградний сік (включаючи виноградне сусло), для якого цифровий показник рефрактометра (виміряний згідно з методом, який зазначено у додатку до Регламенту Комісії (ЄС) від 11 вересня 2014 року № 974/2014 (OJ L 274, 16.09.2014, p. 6) при температурі 20 °C становить не менш як 50,9 %.

7. У товарних категоріях 2001 90 92, 2006 00 35, 2006 00 91, 2007 10 91, 2007 99 93, 2008 97 03, 2008 97 05, 2008 97 12, 2008 97 16, 2008 97 32, 2008 97 36, 2008 97 51, 2008 97 72, 2008 97 76, 2008 97 92, 2008 97 94, 2008 97 97, 2008 99 24, 2008 99 31, 2008 99 36, 2008 99 38, 2008 99 48, 2008 99 63, 2009 89 34, 2009 89 36, 2009 89 73, 2009 89 85, 2009 89 88, 2009 89 97, 2009 90 92, 2009 90 95 і 2009 90 97 термін "тропічні плоди" означає плоди гуаяви, манго, мангостана, папаї, тамаринда, анакардії, личі, джекфрута, або хлібного дерева, саподили, пасифлори, або страстоцвіту, карамболи та пітаї.

8. У товарних категоріях 2001 90 92, 2006 00 35, 2006 00 91, 2007 99 93, 2008 19 12, 2008 19 92, 2008 97 03, 2008 97 05, 2008 97 12, 2008 97 16, 2008 97 32, 2008 97 36, 2008 97 51, 2008 97 72, 2008 97 76, 2008 97 92, 2008 97 94 і 2008 97 97 термін "тропічні горіхи" означає кокосові горіхи, горіхи кеш’ю, бразильські горіхи, горіхи ареки (або бетель), горіхи коли і горіхи макадамії.

9. Морські та інші водорості, приготовлені або консервовані способами, які не зазначені в групі 12, такими як теплова кулінарна обробка, обсмажування, додавання приправ або додавання цукру, включаються до групи 20 як продукти з інших частин рослин. Морські та інші водорості свіжі, охолоджені, морожені або сушені, подрібнені або неподрібнені, включаються до товарної позиції 1212.

Товари

КодНазваСтавки мита, %Одиниці виміру
префпільгзвич

2001 10 00 00

огірки, корнішони


10

10

-

2001 90

інші:





2001 90 10 00

••мангове чатні


17

17

-

2001 90 20 00

••плоди роду Capsіcum, крім солодких стручкових або пахучих перців


17

17

-

2001 90 30 00

••цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata)


17

17

-

2001 90 40 00

••ямс, батат, або солодка картопля, і аналогічні їстівні частини рослин з вмістом 5 мас.% або більше крохмалю


17

17

-

2001 90 50 00

••гриби


17

17

-

2001 90 65 00

••маслини або оливки


17

17

-

2001 90 70 00

••перець солодкий стручковий


17

17

-

2001 90 92 00

••тропічні плоди та тропічні горіхи; пальмова серцевина


17

17

-

2001 90 97 00

••інші


17

17

-

2002

Томати, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти:





2002 10

томати цілі або розрізані на частини:





2002 10 10 00

••очищені


8

8

-

2002 10 90 00

••інші


8

8

-

2002 90

інші:





••з вмістом сухої речовини менш як 12 мас.%:





2002 90 11 00

•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг


12

12

-

2002 90 19 00

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг


12

12

-

••з вмістом сухої речовини 12 мас.% або більше, але не більш як 30 мас.%:





2002 90 31 00

•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг


12

12

-

2002 90 39 00

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг


12

12

-

••з вмістом сухої речовини понад 30 мас.%:





2002 90 91 00

•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг


12

12

-

2002 90 99 00

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг


12

12

-

2003

Гриби та трюфелі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти:





2003 10

гриби роду Аgarіcus (печериці, або шампіньйони):





2003 10 20 00

••попередньо консервовані, повністю піддані глибокій тепловій обробці


10

10

-

2003 10 30 00

••інші


10

10

-

2003 90

інші:





2003 90 10 00

••трюфелі


10

10

-

2003 90 90 00

••інші


10

10

-

2004

Інші овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти, морожені, крім продуктів товарної позиції 2006:





2004 10

картопля:





2004 10 10

••піддана лише тепловій обробці:





2004 10 10 10

•••в упаковці 5 кг або більше


5

5

-

2004 10 10 90

•••інша


15

15

-

••інша:





2004 10 91 00

•••у вигляді борошна, крупів або пластівців


10

10

-

2004 10 99

•••інша:





2004 10 99 10

••••в упаковці 5 кг або більше


5

5

-

2004 10 99 90

••••інша


15

15

-

2004 90

інші овочі та овочеві суміші:





2004 90 10 00

••цукрова кукурудза (Zea mаys var. saccharata)


15

15

-

2004 90 30 00

••капуста квашена, каперси та маслини або оливки


15

15

-

2004 90 50 00

••горох (Pіsum satіvum) і незріла квасоля Phaseolus spp, у стручках


15

15

-

••інші, включаючи суміші:





2004 90 91 00

•••цибуля ріпчаста, піддана лише тепловій обробці


15

15

-

2004 90 98 00

•••інші


15

15

-

2005

Інші овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти, незаморожені, крім продуктів товарної позиції 2006:





2005 10 00 00

овочі гомогенізовані


15

15

-

2005 20

картопля:





2005 20 10 00

••у вигляді борошна, круп або пластівців


12

12

-

••інша:





2005 20 20 00

•••нарізана тонкими шматочками, обсмажена або підсушена, солона чи несолона або ароматизована чи неароматизована, у герметично закритих упаковках, придатна до споживання


12

12

-

2005 20 80 00

•••інша


12

12

-

2005 40 00 00

горох (Ріsum satіvum)


12

12

-

квасоля (Vіgna spp., Phasеolus spp.):





2005 51 00 00

••квасоля лущена


15

15

-

2005 59 00 00

••інша


15

15

-

2005 60 00 00

спаржа


15

15

-

2005 70 00 00

маслини або оливки


10

10

-

2005 80 00 00

цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata)


10

10

-

інші овочі та овочеві суміші:





2005 91 00 00

••бамбукові паростки


10

10

-

2005 99

••інші:





2005 99 10 00

•••плоди роду Capsіcum, крім солодких стручкових або пахучого перців


7

7

-

2005 99 20 00

•••каперси


10

10

-

2005 99 30 00

•••артишоки


7

7

-

2005 99 50 00

•••овочеві суміші


7

7

-

2005 99 60 00

•••капуста квашена


10

10

-

2005 99 80 00

•••інші


10

10

-

2006 00

Овочі, плоди, горіхи, шкірки плодів та інші частини рослин, консервовані з доданням цукру (глазуровані, зацукровані або просочені цукровим сиропом):





2006 00 10 00

імбир


20

20

-

інші:





••з вмістом цукру понад 13 мас.%:





2006 00 31 00

•••вишня та черешня


20

20

-

2006 00 35 00

•••тропічні плоди та тропічні горіхи


20

20

-

2006 00 38 00

•••інші


20

20

-

••інші:





2006 00 91 00

•••тропічні плоди та тропічні горіхи


20

20

-

2006 00 99 00

•••інші


20

20

-

2007

Варення, джеми, плодові желе, мармелад, плодові або горіхові пюре, плодові або горіхові пасти, одержані шляхом теплової обробки, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





2007 10

гомогенізовані готові продукти:





2007 10 10 00

••з вмістом цукру понад 13 мас.%


10

10

-

••інші:





2007 10 91 00

•••з тропічних плодів


10

10

-

2007 10 99 00

•••інші


10

10

-

інші:





2007 91

••цитрусові:





2007 91 10 00

•••з вмістом цукру понад 30 мас.%


15

15

-

2007 91 30 00

•••з вмістом цукру понад 13 мас.%, але не більш як 30 мас.%


15

15

-

2007 91 90 00

•••інші


15

15

-

2007 99

••інші:





•••з вмістом цукру понад 30 мас.%:





2007 99 10 00

••••пюре та пасти сливові в первинних упаковках, масою нетто понад 100 кг, призначені для промислового оброблення


10

10

-

2007 99 20 00

••••пюре та пасти з каштанів


10

10

-

••••інші:





2007 99 31 00

•••••з вишень і черешень


10

10

-

2007 99 33 00

•••••з полуниць і суниць


10

10

-

2007 99 35 00

•••••з малини


10

10

-

2007 99 39 00

•••••інші


10

10

-

2007 99 50

•••з вмістом цукру понад 13 мас.%, але не більш як 30 мас.%:





2007 99 50 10

••••пюре з бананів, рамбутану, тропічних плодів і тропічних горіхів, без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг


2

2

-

2007 99 50 90

••••інші


10

10

-

•••інші:





2007 99 93 00

••••з тропічних плодів і тропічних горіхів


2

2

-

2007 99 97

••••інші:





2007 99 97 10

•••••пюре з ківі, кактуса, ацероли, без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг


2

2

-

2007 99 97 90

•••••інші


10

10

-

2008

Плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані іншим способом, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин або спирту, в іншому місці не зазначені:





горіхи, арахіс, або земляні горіхи, та інше насіння, змішане або не змішане між собою:





2008 11

••арахіс:





2008 11 10 00

•••арахісове масло


10

10

-

•••інші, у первинних упаковках, масою нетто:





2008 11 91

••••понад 1 кг:





2008 11 91 10

•••••обсмажені


0

0

-

2008 11 91 90

•••••інші


10

10

-

••••не більш як 1 кг:





2008 11 96 00

•••••обсмажені


10

10

-

2008 11 98 00

•••••інші


10

10

-

2008 19

••інші, включаючи суміші:





•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 19 12 00

••••тропічні горіхи; суміші з вмістом 50 мас.% або більше тропічних горіхів і тропічних плодів


10

10

-

••••інші:





2008 19 13 00

•••••мигдаль і фісташки, обсмажені


0

0

-

2008 19 19 00

•••••інші


0

0

-

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 19 92 00

••••тропічні горіхи; суміші з вмістом 50 мас.% або більше тропічних горіхів і тропічних плодів


10

10

-

••••інші:





•••••горіхи, обсмажені:





2008 19 93 00

••••••мигдаль і фісташки


10

10

-

2008 19 95 00

••••••інші


10

10

-

2008 19 99 00

•••••інші


10

10

-

2008 20

ананаси:





••з доданням спирту:





•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 20 11 00

••••з вмістом цукру понад 17 мас.%


10

10

-

2008 20 19 00

••••інші


10

10

-

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 20 31 00

••••з вмістом цукру понад 19 мас.%


10

10

-

2008 20 39 00

••••інші


10

10

-

••без додання спирту:





•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 20 51 00

••••з вмістом цукру понад 17 мас.%


10

10

-

2008 20 59 00

••••інші


10

10

-

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 20 71 00

••••з вмістом цукру понад 19 мас.%


10

10

-

2008 20 79 00

••••інші


10

10

-

2008 20 90

•••без додання цукру:





2008 20 90 10

••••в упаковках, масою нетто 4,5 кг або більше


2

2

-

2008 20 90 90

••••інші


10

10

-

2008 30

цитрусові:





••з доданням спирту:





•••з вмістом цукру понад 9 мас.%:





2008 30 11 00

••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 30 19 00

••••інші


15

15

-

•••інші:





2008 30 31 00

••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 30 39 00

••••інші


15

15

-

••без додання спирту:





•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 30 51 00

••••дольки грейпфрута, включаючи помело


15

15

-

2008 30 55 00

••••мандарини, включаючи танжерини та сатсуми, або уншіу; клементини, вілкінги та аналогічні гібриди цитрусових


15

15

-

2008 30 59 00

••••інші


15

15

-

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 30 71 00

••••дольки грейпфрута, включаючи помело


15

15

-

2008 30 75 00

••••мандарини, включаючи танжерини та сатсуми, або уншіу; клементини, вілкінги та аналогічні гібриди цитрусових


15

15

-

2008 30 79 00

••••інші


15

15

-

2008 30 90

•••без додання цукру:





2008 30 90 10

••••в упаковках, масою нетто 4,5 кг або більше


2

2

-

2008 30 90 90

••••інші


15

15

-

2008 40

груші:





••з доданням спирту:





•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





••••з вмістом цукру понад 13 мас.%:





2008 40 11 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 40 19 00

•••••інші


15

15

-

••••інші:





2008 40 21 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 40 29 00

•••••інші


15

15

-

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 40 31 00

••••з вмістом цукру понад 15 мас.%


15

15

-

2008 40 39 00

••••інші


15

15

-

••без додання спирту:





•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 40 51 00

••••з вмістом цукру понад 13 мас.%


15

15

-

2008 40 59 00

••••інші


15

15

-

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 40 71 00

••••з вмістом цукру понад 15 мас.%


15

15

-

2008 40 79 00

••••інші


15

15

-

2008 40 90 00

•••без додання цукру


15

15

-

2008 50

абрикоси:





••з доданням спирту:





•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





••••з вмістом цукру понад 13 мас.%:





2008 50 11 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 50 19 00

•••••інші


15

15

-

••••інші:





2008 50 31 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 50 39 00

•••••інші


15

15

-

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 50 51 00

••••з вмістом цукру понад 15 мас.%


15

15

-

2008 50 59 00

••••інші


15

15

-

••без додання спирту:





•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 50 61 00

••••з вмістом цукру понад 13 мас.%


15

15

-

2008 50 69 00

••••інші


15

15

-

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 50 71 00

••••з вмістом цукру понад 15 мас.%


15

15

-

2008 50 79 00

••••інші


15

15

-

•••без додання цукру, у первинних упаковках, масою нетто:





2008 50 92 00

••••5 кг або більше


15

15

-

2008 50 98 00

••••менш як 5 кг


15

15

-

2008 60

вишні та черешні:





••з доданням спирту:





•••з вмістом цукру понад 9 мас.%:





2008 60 11 00

••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


10

10

-

2008 60 19 00

••••інші


10

10

-

•••інші:





2008 60 31 00

••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


10

10

-

2008 60 39 00

••••інші


0

0

-

••без додання спирту:





•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто:





2008 60 50 00

••••понад 1 кг


10

10

-

2008 60 60 00

••••не більш як 1 кг


10

10

-

•••без додання цукру, у первинних упаковках, масою нетто:





2008 60 70 00

••••4,5 кг або більше


10

10

-

2008 60 90 00

••••менш як 4,5 кг


10

10

-

2008 70

персики, включаючи нектарини:





••з доданням спирту:





•••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





••••з вмістом цукру понад 13 мас.%:





2008 70 11 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 70 19 00

•••••інші


15

15

-

••••інші:





2008 70 31 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


15

15

-

2008 70 39 00

•••••інші


15

15

-

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 70 51 00

••••з вмістом цукру понад 15 мас.%


15

15

-

2008 70 59 00

••••інші


15

15

-

••без додання спирту:





•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 70 61 00

••••з вмістом цукру понад 13 мас.%


15

15

-

2008 70 69 00

••••інші


15

15

-

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 70 71 00

••••з вмістом цукру понад 15 мас.%


15

15

-

2008 70 79 00

••••інші


15

15

-

•••без додання цукру, у первинних упаковках, масою нетто:





2008 70 92 00

••••5 кг або більше


15

15

-

2008 70 98 00

••••менш як 5 кг


15

15

-

2008 80

суниці та полуниці:





••з доданням спирту:





•••з вмістом цукру понад 9 мас.%:





2008 80 11 00

••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


10

10

-

2008 80 19 00

••••інші


10

10

-

•••інші:





2008 80 31 00

••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас.%


10

10

-

2008 80 39 00

••••інші


10

10

-

••без додання спирту:





2008 80 50 00

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг


10

10

-

2008 80 70 00

•••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг


10

10

-

2008 80 90 00

•••без додання цукру


10

10

-

інші, включаючи суміші, за винятком тих, які включаються до підпозиції 2008 19:





2008 91 00 00

••серцевина пальми


5

5

-

2008 93

••журавлина (Vaccіnіum macrocarpon, Vaccіnіum oxycoccos); брусниця (Vaccіnіum vіtіs-іdaea):





•••з доданням спирту:





••••з вмістом цукру понад 9 мас. %:





2008 93 11 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %


15

15

-

2008 93 19 00

•••••інші


15

15

-

••••інші:





2008 93 21 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %


15

15

-

2008 93 29 00

•••••інші


15

15

-

•••без додання спирту:





2008 93 91 00

••••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг


15

15

-

2008 93 93 00

••••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більше 1 кг


15

15

-

2008 93 99 00

••••без додання цукру


10

15

-

2008 97

••суміші:





•••з тропічних горіхів і тропічних плодів, що містять 50 мас. % або більше тропічних горіхів:





2008 97 03 00

••••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг


10

10

-

2008 97 05 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більше 1 кг


10

10

-

•••інші:





••••з доданням спирту:





•••••з вмістом цукру понад 9 мас. %:





••••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %:





2008 97 12 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 14 00

•••••••інші


15

15

-

••••••інші:





2008 97 16 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 18 00

•••••••інші


15

15

-

•••••інші:





••••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %:





2008 97 32 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 34 00

•••••••інші


15

15

-

••••••інші:





2008 97 36 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 38 00

•••••••інші


15

15

-

••••без додання спирту:





•••••з доданням цукру:





••••••у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 97 51 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 59 00

•••••••інші


15

15

-

••••••інші:





•••••••плодово-ягідні суміші, у яких частка кожної із складових не більш як 50 мас. % усієї маси:





2008 97 72 00

••••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 74 00

••••••••інші


15

15

-

•••••••інші:





2008 97 76 00

••••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 78 00

••••••••інші


15

15

-

•••••без додання цукру, у первинних упаковках, масою нетто:





••••••5 кг або більше:





2008 97 92

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів):





2008 97 92 10

••••••••пюре, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, для виробництва соків, нектарів та напоїв


2

2

-

2008 97 92 90

••••••••інші


15

15

-

2008 97 93 00

•••••••інші


15

15

-

••••••4,5 кг або більше, але менш як 5 кг:





2008 97 94 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 96 00

•••••••інші


15

15

-

••••••менш як 4,5 кг:





2008 97 97 00

•••••••з тропічних плодів (включаючи суміші з вмістом 50 мас. % або більше тропічних плодів і тропічних горіхів)


15

15

-

2008 97 98 00

•••••••інші


15

15

-

2008 99

••інші:





•••з доданням спирту:





••••імбир:





2008 99 11 00

•••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %


15

15

-

2008 99 19 00

•••••інші


15

15

-

••••виноград:





2008 99 21 00

•••••з вмістом цукру понад 13 мас. %


15

15

-

2008 99 23 00

•••••інші


15

15

-

••••інші:





•••••з вмістом цукру понад 9 мас. %:





••••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %:





2008 99 24 00

•••••••тропічні плоди


15

15

-

2008 99 28 00

•••••••інші


15

15

-

••••••інші:





2008 99 31 00

•••••••тропічні плоди


15

15

-

2008 99 34 00

•••••••інші


15

15

-

•••••інші:





••••••з фактичною концентрацією спирту не більш як 11,85 мас. %:





2008 99 36 00

•••••••тропічні плоди


15

15

-

2008 99 37 00

•••••••інші


15

15

-

••••••інші:





2008 99 38 00

•••••••тропічні плоди


15

15

-

2008 99 40 00

•••••••інші


15

15

-

•••без додання спирту:





••••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:





2008 99 41 00

•••••імбир


15

15

-

2008 99 43 00

•••••виноград


15

15

-

2008 99 45 00

•••••сливи та чорнослив


15

15

-

2008 99 48

•••••тропічні плоди:





2008 99 48 10

••••••пюре, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, для виробництва соків, нектарів та напоїв


2

2

-

2008 99 48 90

••••••інші


15

15

-

2008 99 49

•••••інші:





2008 99 49 10

••••••пюре з бананів, ківі, кактуса, ацероли, рамбутана, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, для виробництва соків, нектарів та напоїв


2

2

-

2008 99 49 90

••••••інші


15

15

-

••••з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:





2008 99 51 00

•••••імбир


15

15

-

2008 99 63 00

•••••тропічні плоди


15

15

-

2008 99 67 00

•••••інші


15

15

-

••••без додання цукру:





•••••сливи та чорнослив, у первинних упаковках, масою нетто:





2008 99 72 00

••••••5 кг або більше


15

15

-

2008 99 78 00

••••••менш як 5 кг


15

15

-

2008 99 85 00

•••••кукурудза, крім цукрової кукурудзи (Zea mays var. Saccharata)


15

15

-

2008 99 91 00

•••••ямс, батат, або солодка картопля, і аналогічні їстівні частини рослин з вмістом крохмалю 5 мас. % або більше


15

15

-

2008 99 99

•••••інші:





2008 99 99 10

••••••пюре з тропічних плодів, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, для виробництва соків, нектарів та напоїв


2

2

-

2008 99 99 20

••••••пюре з бананів, ківі, кактуса, ацероли, рамбутана, заморожене або консервоване асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, для виробництва соків, нектарів та напоїв


2

2

-

2008 99 99 90

••••••інші


10

15

-

2009

Соки з плодів або горіхів (включаючи виноградне сусло та кокосову воду) та соки овочеві, незброджені та без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





сік апельсиновий:





2009 11

••заморожений:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 11 11 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 11 19 00

••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса не більш як 67:





2009 11 91 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто та з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


2

2

-

2009 11 99

••••інший:





2009 11 99 10

•••••концентрований


2

2

-

2009 11 99 20

•••••натуральний (невідновлений), без додання цукру, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 11 99 90

•••••інший


2

2

-

2009 12 00

••незаморожений, з числом Брікса не більш як 20:





2009 12 00 10

•••натуральний (невідновлений), консервований асептичним способом, без додання цукру, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 12 00 90

•••інший


2

2

-

2009 19

••інший:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 19 11 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


5

5

-

2009 19 19 00

••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса понад 20, але не більш як 67:





2009 19 91 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто та з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


5

5

-

2009 19 98

••••інший:





2009 19 98 10

•••••концентрований


2

2

-

2009 19 98 90

•••••інший


5

5

-

сік грейпфрутів; сік помело:





2009 21 00

••з числом Брікса не більш як 20:





2009 21 00 10

•••натуральний (невідновлений), заморожений або консервований асептичним способом, без додання цукру, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 21 00 90

•••інший


5

5

-

2009 29

••інший:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 29 11 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


5

5

-

2009 29 19 00

••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса понад 20, але не більш як 67:





2009 29 91 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто та з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


5

5

-

2009 29 99

••••інший:





2009 29 99 10

•••••концентрований


2

2

-

2009 29 99 90

•••••інший


5

5

-

соки інших цитрусових:





2009 31

••з числом Брікса не більш як 20:





•••вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто:





2009 31 11 00

••••які містять доданий цукор


5

5

-

2009 31 19

••••які не містять доданого цукру:





2009 31 19 10

•••••натуральні (невідновлені), заморожені або консервовані асептичним способом, без додання цукру, в ємкості, масою нетто понад 190 кг


2

2

-

2009 31 19 90

•••••інші


5

5

-

•••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто:





••••сік лимонний:





2009 31 51 00

•••••який містить доданий цукор


5

5

-

2009 31 59 00

•••••який не містить доданого цукру


5

5

-

••••соки з інших цитрусових:





2009 31 91 00

•••••які містять доданий цукор


5

5

-

2009 31 99 00

•••••які не містять доданого цукру


5

5

-

2009 39

••інші:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 39 11 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


5

5

-

2009 39 19 00

••••інші


2

2

-

•••з числом Брікса понад 20, але не більш як 67:





••••вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто:





2009 39 31 00

•••••які містять доданий цукор


5

5

-

2009 39 39

•••••які не містять доданого цукру:





2009 39 39 10

••••••концентровані


2

2

-

2009 39 39 90

••••••інші


5

5

-

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто:





•••••сік лимонний:





2009 39 51 00

••••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


5

5

-

2009 39 55 00

••••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %


5

5

-

2009 39 59 00

••••••які не містять доданого цукру


5

5

-

•••••соки з інших цитрусових:





2009 39 91 00

••••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


5

5

-

2009 39 95 00

••••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %


5

5

-

2009 39 99 00

••••••які не містять доданого цукру


5

5

-

сік ананасовий:





2009 41

••з числом Брікса не більш як 20:





2009 41 92 00

•••який містить доданий цукор


10

10

-

2009 41 99

•••який не містить доданого цукру:





2009 41 99 10

••••натуральний (невідновлений), заморожений або консервований асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 41 99 90

••••інший


10

10

-

2009 49

••інший:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 49 11 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 49 19 00

••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса понад 20, але не більш як 67:





2009 49 30 00

••••вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто, який містить доданий цукор


10

10

-

••••інший:





2009 49 91 00

•••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


10

10

-

2009 49 93 00

•••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %


10

10

-

2009 49 99

•••••який не містить доданого цукру:





2009 49 99 10

••••••концентрований


2

2

-

2009 49 99 90

••••••інший


10

10

-

2009 50

сік томатний:





2009 50 10 00

••який містить доданий цукор


10

10

-

2009 50 90 00

••інший


10

10

-

сік виноградний (включаючи виноградне сусло):





2009 61

••з числом Брікса не більш як 30:





2009 61 10 00

•••вартістю понад 18 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 61 90 00

•••вартістю не більш як 18 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 69

••інший:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 69 11 00

••••вартістю не більш як 22 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 69 19 00

••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса понад 30, але не більш як 67:





••••вартістю понад 18 євро за 100 кг маси нетто:





2009 69 51 00

•••••концентрований


2

2

-

2009 69 59 00

•••••інший


10

10

-

••••вартістю не більш як 18 євро за 100 кг маси нетто:





•••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %:





2009 69 71 00

••••••концентрований


2

2

-

2009 69 79 00

••••••інший


10

10

-

2009 69 90 00

•••••інший


10

10

-

сік яблучний:





2009 71

••з числом Брікса не більш як 20:





2009 71 20 00

•••який містить доданий цукор


10

10

-

2009 71 99 00

•••який не містить доданого цукру


10

10

-

2009 79

••інший:





•••з числом Брікса понад 67:





2009 79 11 00

••••вартістю не більш як 22 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 79 19 00

••••інший


10

10

-

•••з числом Брікса понад 20, але не більш як 67:





2009 79 30 00

••••вартістю понад 18 євро за 100 кг маси нетто, який містить доданий цукор


10

10

-

••••інший:





2009 79 91 00

•••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


10

10

-

2009 79 98 00

•••••який не містить доданого цукру


10

10

-

сік з будь-яких інших плодів, горіхів або овочів:





2009 81

••сік з журавлини (Vaccіnіum macrocarpon, Vaccіnіum oxycoccos); сік з брусниці (Vaccіnіum vіtіs-іdaea):





•••з числом Брікса більш як 67:





2009 81 11 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 81 19 00

••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса не більш як 67:





2009 81 31 00

••••вартістю понад 18 євро за 100 кг маси нетто, який містить доданий цукор


10

10

-

••••інший:





2009 81 51 00

•••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


10

10

-

2009 81 59 00

•••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %


10

10

-

•••••який не містить доданого цукру:





2009 81 95

••••••сік з плодів рослин виду Vaccіnіum macrocarpon:





2009 81 95 10

•••••••концентрований


2

2

-

2009 81 95 90

•••••••інший


10

10

-

2009 81 99 00

••••••інші


10

10

-

2009 89

••інший:





•••з числом Брікса більш як 67:





••••сік грушевий:





2009 89 11 00

•••••вартістю не більш як 22 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 89 19 00

•••••інший


10

10

-

••••інший:





•••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто:





2009 89 34

••••••сік тропічних плодів:





2009 89 34 10

•••••••сік плодів пасифлори, або страстоцвіту


2

2

-

2009 89 34 20

•••••••сік плодів гуаяви та манго


0

0

-

2009 89 34 90

•••••••інші


8

8

-

2009 89 35 00

••••••інший


2

2

-

•••••інший:





2009 89 36 00

••••••сік тропічних плодів


8

8

-

2009 89 38 00

••••••інший


2

2

-

•••з числом Брікса не більш як 67:





••••сік грушевий:





2009 89 50 00

•••••вартістю понад 18 євро за 100 кг маси нетто, який містить доданий цукор


10

10

-

•••••інший:





2009 89 61 00

••••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


10

10

-

2009 89 63 00

••••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %


10

10

-

2009 89 69 00

••••••який не містить доданого цукру


10

10

-

••••інший:





•••••вартістю більш як 30 євро за 100 кг маси нетто, який містить доданий цукор:





2009 89 71 00

••••••сік з вишень або черешень


10

10

-

2009 89 73 00

••••••соки з тропічних плодів


10

10

-

2009 89 79 00

••••••інші


10

10

-

•••••інші:





••••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %:





2009 89 85

•••••••сік тропічних плодів:





2009 89 85 10

••••••••сік плодів пасифлори, або страстоцвіту, та гуаяви


8

8

-

2009 89 85 90

••••••••інші


10

10

-

2009 89 86 00

•••••••інші


10

10

-

••••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %:





2009 89 88 00

•••••••сік тропічних плодів


10

10

-

2009 89 89 00

•••••••інші


10

10

-

••••••який не містить доданого цукру:





2009 89 96 00

•••••••сік з вишень або черешень


10

10

-

2009 89 97

•••••••сік тропічних плодів:





2009 89 97 10

••••••••концентрований


2

2

-

2009 89 97 20

••••••••натуральний (невідновлений) заморожений або консервований асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 89 97 90

••••••••інші


10

10

-

2009 89 99

•••••••інші:





2009 89 99 10

••••••••концентровані


2

2

-

2009 89 99 20

••••••••сік банановий, натуральний (невідновлений), заморожений або консервований асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг, вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто


2

2

-

2009 89 99 90

••••••••інші


10

10

-

2009 90

суміші соків:





••з числом Брікса понад 67:





•••суміші яблучного та грушевого соків:





2009 90 11 00

••••вартістю не більш як 22 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 90 19 00

••••інші


10

10

-

•••інші:





2009 90 21 00

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто


10

10

-

2009 90 29 00

••••інші


2

2

-

••з числом Брікса не більш як 67:





•••суміші яблучного та грушевого соків:





2009 90 31 00

••••вартістю не більш як 18 євро за 100 кг маси нетто, з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


10

10

-

2009 90 39 00

••••інші


10

10

-

•••інші:





••••вартістю понад 30 євро за 100 кг маси нетто:





•••••суміші соків з цитрусових і ананасового:





2009 90 41 00

••••••які містять доданий цукор


10

10

-

2009 90 49

••••••інші:





2009 90 49 10

•••••••концентровані


2

2

-

2009 90 49 20

•••••••натуральні (невідновлені), заморожені або консервовані асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг


2

2

-

2009 90 49 90

•••••••інші


10

10

-

•••••інші:





2009 90 51 00

••••••які містять доданий цукор


10

10

-

2009 90 59

••••••інші:





2009 90 59 10

•••••••концентровані


2

2

-

2009 90 59 20

•••••••суміші соків з тропічних плодів, натуральні (невідновлені), заморожені або консервовані асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг


2

2

-

2009 90 59 30

•••••••суміші соків з цитрусових, натуральні (невідновлені), заморожені або консервовані асептичним способом, в ємкості, масою нетто понад 190 кг


2

2

-

2009 90 59 90

•••••••інші


10

10

-

••••вартістю не більш як 30 євро за 100 кг маси нетто:





•••••суміші соків з цитрусових і ананасового:





2009 90 71 00

••••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %


10

10

-

2009 90 73 00

••••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %


10

10

-

2009 90 79

••••••які не містять доданого цукру:





2009 90 79 10

•••••••концентровані


2

2

-

2009 90 79 90

•••••••інші


10

10

-

•••••інші:





••••••з вмістом доданого цукру понад 30 мас. %:





2009 90 92 00

•••••••суміші соків з тропічних плодів


10

10

-

2009 90 94 00

•••••••інші


10

10

-

••••••з вмістом доданого цукру не більш як 30 мас. %:





2009 90 95 00

•••••••суміші соків з тропічних плодів


10

10

-

2009 90 96 00

•••••••інші


10

10

-

••••••які не містять доданого цукру:





2009 90 97

•••••••суміші соків з тропічних плодів:





2009 90 97 10

••••••••концентровані


2

2

-

2009 90 97 90

••••••••інші


10

10

-

2009 90 98

•••••••інші:





2009 90 98 10

••••••••концентровані


2

2

-

2009 90 98 90

••••••••інші


10

10

-

Telegram|
hyzyla@gmail.com