Жири та олії тваринного, рослинного або мікробного походження та продукти їх розщеплення; приготовлені харчові жири; воски тваринного або рослинного походження
Опис
(a) свиняче сало та жир свинячий або жир свійської птиці товарної позиції 0209;
(b) какао-масло та какао-жир товарної позиції 1804;
(c) готові харчові продукти, що мають понад 15 мас.% продуктів товарної позиції 0405 (в основному група 21);
(d) шкварки (товарна позиція 2301) або залишки, відходи, зазначені у товарних позиціях 2304-2306;
(e) жирні кислоти, готовий віск, фармацевтичні засоби, фарби, лаки, мило, парфумерні, косметичні або туалетні засоби, сульфовані олії та інші товари розділу VI; або
(f) фактис (вулканізована рослинна олія), що отримується з олій та рідких жирів (товарна позиція 4002).
2. До товарної позиції 1509 не включаються олії, одержані з маслин, або оливок, шляхом екстрагування розчинником (товарна позиція 1510).
3. До товарної позиції 1518 не включаються жири або олії чи їх фракції, денатуровані лише простим способом, що підлягають включенню до товарних позицій, до яких належать відповідні неденатуровані жири, олії або їх фракції.
4. Соапсток, олійний фуз і жирові залишки, стеариновий пек, гліцериновий пек та залишки вовняного жиру (жиропоту) включаються до товарної позиції 1522.
Примітки до товарних підпозицій:
1. У товарній підпозиції 1509 30 натуральна оливкова олія (англ. virgin olive oil) має вміст вільних жирних кислот, виражений як олеїнова кислота, що не перевищує 2,0 г/100 г та яку можна відрізнити від інших категорій натуральної оливкової олії відповідно до характеристик, зазначених в стандарті 33-1981 Кодексу Аліментаріус (Codex Alimentarius).
2. У товарних підпозиціях 1514 11 і 1514 19 термін "олія ріпакова (із ріпака або кользи) з низьким вмістом ерукової кислоти" означає нелетку олію, що містить менш як 2 мас.% ерукової кислоти.
1. У товарних підпозиціях і товарних категоріях 1507 10, 1508 10, 1510 10 00, 1511 10, 1512 11, 1512 21, 1513 11, 1513 21, 1514 11, 1514 91, 1515 11, 1515 21, 1515 50 11, 1515 50 19, 1515 90 21, 1515 90 29, 1515 90 40-1515 90 59 і 1518 00 31:
(a) нелеткі олії, рідкі або тверді, одержані пресуванням, вважаються "сирими", якщо вони не пройшли іншу обробку, крім:
декантування в межах нормального відрізку часу;
центрифугування або фільтрації (за винятком будь-якого процесу фільтрації адсорбцією або іншого фізичного чи хімічного процесу), за умови що для відокремлення олії від її твердих складових застосовувалася лише така механічна сила, як сила тяжіння, сила тиску або відцентрова сила;
(b) нелеткі олії, рідкі або тверді, одержані екстракцією, вважаються "сирими", якщо вони не відрізняються за кольором, запахом, смаком, визнаними спеціальними аналітичними властивостями від олій і жирів, одержаних під тиском;
(c) термін "олії сирі" поширюється також на олію із сої, рафіновану гідратацією, та олію з бавовнику, очищену від госиполу.
2. A. До товарних позицій 1509 і 1510 включаються лише олії, які одержані виключно під час обробки маслин, або оливок, і мають характеристики щодо вмісту (кількості) жирних кислот і стеринів, які зазначені в додатку I Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91 від 11 липня 1991 року (OJ, L 248, 05.09.1991, p. 1). Їх присутність визначається методами, викладеними у додатках X та XIX зазначеного Регламенту.
До товарних позицій 1509 і 1510 не включаються оливкова олія, змінена хімічним способом (зокрема переетерифікована оливкова олія), і суміші оливкової олії з олією іншого походження. Наявність реетерифікованної оливкової олії визначається за допомогою методу, викладеного у додатку VII Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91 від 11 липня 1991 року (OJ, L 248, 05.09.1991, p. 1).
B. До товарних категорій 1509 20 00, 1509 30 00 та 1504 40 00 включаються лише оливкові олії, які визначено у нижчезазначених пунктах 1, 2 і 3, одержані виключно з використанням механічних або інших фізичних засобів, за умов що не призводять до модифікації олії, яка не зазнала жодної іншої обробки, крім промивання, декантації, центрифугування або фільтрування. Олія, одержана з маслин, або оливок, за допомогою розчинників, хімічних або біохімічних реагентів або переетерифікацією, як і будь-які суміші з оліями інших видів, виключаються з цих товарних категорій.
1. У товарній категорії 1509 20 00 класифікується оливкова олія екстра-класу (англ. extra virgin olive oil), яка має характеристики оливкових олій, що зазначені в категорії 1 у додатку I до Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
2. У товарній категорії 1509 30 00 класифікується натуральна оливкова олія (англ. virgin olive oil), яка має характеристики оливкових олій, що зазначені в категорії 2 у додатку I до Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
3. У товарній категорії 1509 40 00 класифікується інша натуральна оливкова олія (англ. virgin olive oil), яка має характеристики оливкових олій, що зазначені в категорії 3 у додатку I до Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
C. У товарній категорії 1509 90 00 класифікується оливкова олія, яку одержують у результаті обробки оливкових олій товарних категорій 1509 20 00, 1509 30 00 та 1509 40 00, змішана або незмішана з оливковою олією екстра-класу або натуральною оливковою олією та має характеристики оливкових олій, які зазначені в категоріях 4 та 5 у додатку I до Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
D. У товарній категорії 1510 10 00 термін "сира оливкова олія з вичавок" означає олії, які мають характеристики оливкових олій, які зазначені в категорії 6 у додатку I до Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
E. У товарній категорії 1510 90 00 класифікуються олії, які одержані у результаті обробки олій товарної категорії 1510 10 00, змішані або незмішані з оливковою олією екстра-класу або натуральною оливковою олією, та олії, які не мають характеристик олій, зазначених у додаткових примітках 2 (B), 2 (C), 2 (D) до цієї групи.
Олії цієї товарної категорії повинні мати характеристики оливкових олій, які зазначені в категоріях 7 та 8 у додатку I до зазначеного вище Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
3. До товарних категорій 1522 00 31 і 1522 00 39 не включаються:
(a) залишки, одержані під час обробки жирових речовин, що містять олію, з йодним індексом менш як 70 або більш як 100, який визначається згідно з методом, викладеним у додатку XVI до зазначеного вище Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
(b) залишки, одержані під час обробки жирових речовин, що містять олію і мають йодний індекс більш як 70 або менш як 100, для яких площа піку об’єму утримування бета-ситостерину-2 становить менш як 93 % від загальної площі піків стеринів та визначена методом, викладеним у додатку XIX до зазначеного вище Регламенту Комісії (ЄC) № 2568/91.
4. Аналітичні методи визначення характеристик згаданих вище продуктів зазначені у додатках до зазначеного вище Регламенту Комісії (ЄС) № 2568/91. У той же час необхідно враховувати інформацію, що зазначена у додатку I до зазначеного вище Регламенту Комісії (ЄС).
__________
-2
Дельта-5,23-стигмостадієнол + холестерин + бета-ситостерин + ситостанол + дельта-5-авенастерин +
дельта-5,24-стигмостадієнол.
Товари
Код | Назва | Ставки мита, % | Одиниці виміру | ||
---|---|---|---|---|---|
преф | пільг | звич | |||
1501 10 | •лярд: | ||||
1501 10 10 00 | ••для промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 20 | 20 | - | |
1501 10 90 00 | ••інший | 20 | 20 | - | |
1501 20 | •інший жир свинячий: | ||||
1501 20 10 00 | ••для промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 20 | 20 | - | |
1501 20 90 00 | ••інший | 20 | 20 | - | |
1501 90 00 00 | •інший | 20 | 20 | - | |
1502 | Жир великої рогатої худоби, овечий або козячий, крім жиру товарної позиції 1503: | ||||
1502 10 | •жир топлений: | ||||
1502 10 10 | ••для промислового використання, крім виробництва продуктів харчування: | ||||
1502 10 10 10 | •••топлені, екстраговані або пресовані для виробництва мила | 0 | 0 | - | |
1502 10 10 90 | •••інші | 12 | 12 | - | |
1502 10 90 00 | ••інші | 12 | 12 | - | |
1502 90 | •інші: | ||||
1502 90 10 00 | ••для промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 12 | 12 | - | |
1502 90 90 00 | ••інші | 12 | 12 | - | |
1503 00 | Лярд-стеарин, лярд-ойль, олеостеарин, олеомаргарин (олео-ойль) і тваринне масло, неемульговані, незмішані, не приготовлені іншим способом: | ||||
•лярд-стеарин і олеостеарин: | |||||
1503 00 11 00 | ••для промислового використання | 20 | 20 | - | |
1503 00 19 00 | ••інші | 20 | 20 | - | |
1503 00 30 00 | •масло тваринне, для промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 20 | 20 | - | |
1503 00 90 00 | •інші | 20 | 20 | - | |
1504 | Жири і масла та їх фракції, з риби або морських ссавців, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
1504 10 | •жири та їх фракції з риб’ячої печінки: | ||||
1504 10 10 00 | ••з вмістом вітаміну A не більш як 2500 МО/г | 7 | 7 | - | |
••інші: | |||||
1504 10 91 00 | •••з палтуса | 7 | 7 | - | |
1504 10 99 00 | •••інші | 7 | 7 | - | |
1504 20 | •жири і масла та їх фракції, з риби, крім жирів з печінки: | ||||
1504 20 10 00 | ••тверді фракції | 7 | 7 | - | |
1504 20 90 00 | ••інші | 7 | 7 | - | |
1504 30 | •жири і масла та їх фракції, з морських ссавців: | ||||
1504 30 10 00 | ••тверді фракції | 7 | 7 | - | |
1504 30 90 00 | ••інші | 7 | 7 | - | |
1505 00 | Вовняний жир (жиропіт) і жирові речовини, отримувані з нього (включаючи ланолін): | ||||
1505 00 10 00 | •вовняний жир (жиропіт), сирий | 10 | 10 | - | |
1505 00 90 00 | •інші | 10 | 10 | - | |
1506 00 00 00 | Інші тваринні жири і масла та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу | 10 | 10 | - | |
1507 | Олія соєва та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
1507 10 | •олія сира, рафінована гідратацією або нерафінована: | ||||
1507 10 10 00 | ••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1507 10 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1507 90 | •інші: | ||||
1507 90 10 00 | ••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1507 90 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1508 | Олія арахісова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
1508 10 | •олія сира: | ||||
1508 10 10 00 | ••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1508 10 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1508 90 | •інші: | ||||
1508 90 10 00 | ••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1508 90 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1509 | Олія оливкова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
1509 20 00 00 | •оливкова олія екстра-класу (extra virgin olive oil) | 10 | 10 | - | |
1509 30 00 00 | •натуральна олія оливкова (virgin olive oil) | 10 | 10 | - | |
1509 40 00 00 | •інші натуральні оливкові олії | 10 | 10 | - | |
1509 90 00 00 | •інші | 10 | 10 | - | |
1510 | Інші олії та їх фракції, вироблені виключно з маслин, або оливок, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу, і суміші цих олій або їх фракцій з оліями або їх фракціями товарної позиції 1509: | ||||
1510 10 00 00 | •сира оливкова олія з вичавок | 10 | 10 | - | |
1510 90 00 00 | •інші | 20 | 20 | - | |
1511 | Олія пальмова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
1511 10 | •олія сира: | ||||
1511 10 10 00 | ••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 0 | 0 | - | |
1511 10 90 00 | ••інші | 0 | 0 | - | |
1511 90 | •інші: | ||||
••тверді фракції: | |||||
1511 90 11 00 | •••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1511 90 19 00 | •••інші | 0 | 0 | - | |
••інші: | |||||
1511 90 91 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 0 | 0 | - | |
1511 90 99 00 | •••інші | 0 | 0 | - | |
1512 | Олії соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
•олії соняшникова або сафлорова та їх фракції: | |||||
1512 11 | ••олія сира: | ||||
1512 11 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 8 | 8 | - | |
•••інші: | |||||
1512 11 91 00 | ••••соняшникова | 20 | 20 | - | |
1512 11 99 00 | ••••сафлорова | 20 | 20 | - | |
1512 19 | ••інші: | ||||
1512 19 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 10 | 10 | - | |
1512 19 90 | •••інші: | ||||
1512 19 90 10 | ••••соняшникова | 30 | 30 | - | |
1512 19 90 90 | ••••сафлорова | 20 | 20 | - | |
•олія бавовняна та її фракції: | |||||
1512 21 | ••олія сира, очищена або неочищена від госиполу: | ||||
1512 21 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 10 | 10 | - | |
1512 21 90 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
1512 29 | ••інші: | ||||
1512 29 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 10 | 10 | - | |
1512 29 90 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
1513 | Олії кокосова (з копри), пальмоядрова або з бабасу та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
•олія кокосова (з копри) та її фракції: | |||||
1513 11 | ••олія сира: | ||||
1513 11 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 0 | 0 | - | |
•••інші: | |||||
1513 11 91 00 | ••••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 11 99 00 | ••••інші | 0 | 0 | - | |
1513 19 | ••інші: | ||||
•••тверді фракції: | |||||
1513 19 11 00 | ••••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1513 19 19 00 | ••••інші | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
1513 19 30 00 | ••••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
••••інші: | |||||
1513 19 91 00 | •••••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1513 19 99 00 | •••••інші | 5 | 5 | - | |
•олії пальмоядрова або з бабасу та їх фракції: | |||||
1513 21 | ••олія сира: | ||||
1513 21 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 0 | 0 | - | |
•••інші: | |||||
1513 21 30 00 | ••••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 21 90 00 | ••••інші | 0 | 0 | - | |
1513 29 | ••інші: | ||||
•••тверді фракції: | |||||
1513 29 11 00 | ••••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 29 19 00 | ••••інші | 0 | 0 | - | |
•••інші: | |||||
1513 29 30 00 | ••••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
••••інші: | |||||
1513 29 50 00 | •••••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1513 29 90 00 | •••••інші | 5 | 5 | - | |
1514 | Олії ріпакова (із ріпака або кользи) або гірчична та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
•олії ріпакова (із ріпака або кользи) з низьким вмістом ерукової кислоти та їх фракції: | |||||
1514 11 | ••олія сира: | ||||
1514 11 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1514 11 90 00 | •••інша | 5 | 5 | - | |
1514 19 | ••інші: | ||||
1514 19 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1514 19 90 00 | •••інші | 5 | 5 | - | |
•інші: | |||||
1514 91 | ••олія сира: | ||||
1514 91 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1514 91 90 00 | •••інша | 5 | 5 | - | |
1514 99 | ••інша: | ||||
1514 99 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1514 99 90 00 | •••інші | 5 | 5 | - | |
1515 | Інші нелеткі жири і олії рослинного або мікробного походження (включаючи джоджобову олію) та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу: | ||||
•олія з насіння льону та її фракції: | |||||
1515 11 00 00 | ••олія сира | 20 | 20 | - | |
1515 19 | ••інші: | ||||
1515 19 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1515 19 90 00 | •••інші | 20 | 20 | - | |
•олія з кукурудзи та її фракції: | |||||
1515 21 | ••олія сира: | ||||
1515 21 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 20 | 20 | - | |
1515 21 90 00 | •••інша | 20 | 20 | - | |
1515 29 | ••інші: | ||||
1515 29 10 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1515 29 90 00 | •••інші | 15 | 15 | - | |
1515 30 | •олія рицинова та її фракції: | ||||
1515 30 10 00 | ••для виробництва аміноундеканової кислоти, яка використовується для виробництва синтетичних волокон або полімерних матеріалів | 0 | 0 | - | |
1515 30 90 00 | ••інші | 0 | 0 | - | |
1515 50 | •олія кунжутова та її фракції: | ||||
••олія сира: | |||||
1515 50 11 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1515 50 19 00 | •••інша | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
1515 50 91 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1515 50 99 00 | •••інші | 5 | 5 | - | |
1515 60 | •жири та олії мікробного походження та їх фракції: | ||||
••сирі олії: | |||||
1515 60 11 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва харчових продуктів для споживання людиною | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
1515 60 51 00 | ••••тверді, у первинній упаковці, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1515 60 59 00 | ••••інші тверді; рідкі | 5 | 5 | - | |
••інші: | |||||
1515 60 60 00 | •••для технічного або промислового використання, крім виробництва харчових продуктів для споживання людиною | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
1515 60 91 00 | ••••тверді, у первинній упаковці, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1515 60 99 00 | ••••інші тверді; рідкі | 5 | 5 | - | |
1515 90 | •інші: | ||||
1515 90 11 | ••олія тунгова; олія джоджобова, ойтикова; віск з мирта та японський віск; їх фракції: | ||||
1515 90 11 10 | •••олія тунгова та її фракції | 10 | 10 | - | |
1515 90 11 90 | •••інші | 5 | 5 | - | |
••олія з насіння тютюну та її фракції: | |||||
•••олія сира: | |||||
1515 90 21 00 | ••••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1515 90 29 00 | ••••інша | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
1515 90 31 00 | ••••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
1515 90 39 00 | ••••інші | 5 | 5 | - | |
••інші олії та їх фракції: | |||||
•••олії сирі: | |||||
1515 90 40 00 | ••••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
••••інші: | |||||
1515 90 51 00 | •••••тверді, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1515 90 59 00 | •••••тверді, в іншій упаковці; рідкі | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
1515 90 60 00 | ••••для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 5 | 5 | - | |
••••інші: | |||||
1515 90 91 00 | •••••тверді, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1515 90 99 00 | •••••тверді, в іншій упаковці; рідкі | 5 | 5 | - | |
1516 | Жири, олії та їх фракції тваринного, рослинного або мікробного походження, частково або повністю гідрогенізовані, інтеретерифіковані, реетерифіковані або елаїдинізовані, рафіновані або нерафіновані, але не піддані подальшій обробці: | ||||
1516 10 | •жири і масла тваринні та їх фракції: | ||||
1516 10 10 | ••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше: | ||||
1516 10 10 10 | •••з морських ссавців | 10 | 10 | - | |
1516 10 10 90 | •••інші | 20 | 20 | - | |
1516 10 90 | ••інші: | ||||
1516 10 90 10 | •••з морських ссавців | 10 | 10 | - | |
1516 10 90 90 | •••інші | 20 | 20 | - | |
1516 20 | •жири і олії рослинні та їх фракції: | ||||
1516 20 10 00 | ••олія рицинова гідрогенізована (так званий "опаловий віск") | 20 | 20 | - | |
••інші: | |||||
1516 20 91 | •••у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше: | ||||
1516 20 91 10 | ••••олія оливкова | 10 | 10 | - | |
1516 20 91 20 | ••••олія пальмова | 5 | 5 | - | |
••••олія пальмоядрова та її фракції, рафіновані, вибілені, дезодоровані: | |||||
1516 20 91 31 | •••••олія пальмоядрова | 5 | 5 | - | |
1516 20 91 32 | •••••олеїн пальмоядровий | 5 | 5 | - | |
1516 20 91 33 | •••••стеарин пальмоядровий гідрогенізований | 5 | 5 | - | |
1516 20 91 90 | ••••інші | 20 | 20 | - | |
•••інші: | |||||
1516 20 95 00 | ••••олії із свиріпи, ріпаку, льону, соняшнику, брасії, сального дерева, макоре, стрункої макорекарапи або бабасу, для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування | 20 | 20 | - | |
••••інші: | |||||
1516 20 96 | •••••олія арахісова, з бавовнику, сої або соняшнику; інша олія з вмістом жирних вільних кислот менш як 50 мас.%, за винятком олії пальмоядрової, з брасії, кокоса, ріпаку, свиріпи або копайба: | ||||
••••••олія пальмова: | |||||
1516 20 96 11 | •••••••в упаковці, масою нетто не більш як 20 кг | 5 | 5 | - | |
1516 20 96 15 | •••••••інша | 5 | 5 | - | |
1516 20 96 90 | ••••••інші | 20 | 20 | - | |
1516 20 98 | •••••інші: | ||||
••••••олії та їх фракції, для виготовлення харчових продуктів: | |||||
1516 20 98 11 | •••••••олія пальмоядрова рафінована, вибілена, дезодорована | 0 | 0 | - | |
1516 20 98 12 | •••••••олеїн пальмоядровий рафінований, вибілений, дезодорований | 0 | 0 | - | |
1516 20 98 13 | •••••••стеарин пальмоядровий рафінований, вибілений, дезодорований | 0 | 0 | - | |
1516 20 98 19 | •••••••інші | 0 | 0 | - | |
••••••інші: | |||||
1516 20 98 21 | •••••••олія пальмоядрова рафінована, вибілена, дезодорована для технічного та промислового використання | 5 | 5 | - | |
1516 20 98 22 | •••••••олеїн пальмоядровий рафінований, вибілений, дезодорований для технічного та промислового використання | 5 | 5 | - | |
1516 20 98 23 | •••••••стеарин пальмоядровий рафінований, вибілений, дезодорований для технічного та промислового використання | 5 | 5 | - | |
1516 20 98 90 | •••••••інші | 10 | 10 | - | |
1516 30 | •жири та олії мікробного походження та їх фракції: | ||||
1516 30 91 00 | ••у первинній упаковці, масою нетто 1 кг або менше | 20 | 20 | - | |
1516 30 98 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1517 | Маргарин; харчові суміші або продукти з тваринних, рослинних або мікробного походження жирів або олій, або фракцій різних жирів або олій цієї групи, крім харчових жирів, або олій, або їх фракцій товарної позиції 1516: | ||||
1517 10 | •маргарин, за винятком рідкого маргарину: | ||||
1517 10 10 00 | ••з вмістом молочних жирів понад 10 мас.%, але не більш як 15 мас.% | 10 | 10 | - | |
1517 10 90 00 | ••інший | 10 | 10 | - | |
1517 90 | •інші: | ||||
1517 90 10 00 | ••з вмістом молочних жирів понад 10 мас.%, але не більш як 15 мас.% | 15 | 15 | - | |
••інші: | |||||
1517 90 91 00 | •••нелеткі рослинні олії, рідкі, змішані | 15 | 15 | - | |
1517 90 93 00 | •••харчові суміші або продукти, що використовуються для змащування форм | 15 | 15 | - | |
1517 90 99 | •••інші: | ||||
••••для виробництва харчових продуктів: | |||||
1517 90 99 11 | •••••для додання в тісто (шортенінги); замінники, еквіваленти та аналоги какао-масла | 5 | 5 | - | |
1517 90 99 19 | •••••інші | 10 | 10 | - | |
1517 90 99 99 | ••••інші | 15 | 15 | - | |
1518 00 | Жири, масла і олії та їх фракції тваринного, рослинного або мікробного походження, варені, окислені, зневоднені, сульфуровані, окислені струменем повітря, полімеризовані нагріванням у вакуумі чи в інертному газі або хімічно модифіковані іншим способом, крім продуктів товарної позиції 1516; нехарчові суміші або продукти з тваринних, рослинних або мікробного походження жирів, масел та олій або фракцій різних жирів, масел чи олій цієї групи, в іншому місці не зазначені: | ||||
1518 00 10 00 | •ліноксин | 5 | 5 | - | |
•олія нелетка, рідка, змішана, для технічного або промислового використання, крім виробництва продуктів харчування: | |||||
1518 00 31 00 | ••сира | 10 | 10 | - | |
1518 00 39 00 | ••інша | 10 | 10 | - | |
•інші: | |||||
1518 00 91 00 | ••тваринні, рослинні або мікробного походження жири, масла і олії та їх фракції, варені, окислені, зневоднені, сульфуровані, окислені струменем повітря, полімеризовані нагріванням у вакуумі або в інертному газі або хімічно модифіковані іншим способом, за винятком включених до товарної позиції 1516 | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
1518 00 95 00 | •••нехарчові суміші та продукти з тваринних, рослинних або мікробного походження жирів, масел і олій та їх фракцій | 20 | 20 | - | |
1518 00 99 00 | •••інші | 20 | 20 | - | |
[1519] | |||||
1520 00 00 00 | Гліцерин сирий; гліцеринова вода та гліцериновий луг | 0 | 0 | - | |
1521 | Воски рослинні (крім тригліцеридів), віск бджолиний, воски інших комах і спермацет, рафіновані чи нерафіновані або забарвлені чи незабарвлені: | ||||
1521 10 00 00 | •воски рослинні | 0 | 0 | - | |
1521 90 | •інші: | ||||
1521 90 10 00 | ••спермацет, рафінований чи нерафінований або забарвлений чи незабарвлений | 15 | 15 | - | |
••віск бджолиний або інших комах, рафінований чи нерафінований, забарвлений чи незабарвлений: | |||||
1521 90 91 00 | •••неочищений | 15 | 15 | - | |
1521 90 99 00 | •••інший | 15 | 15 | - | |
1522 00 | Дегра; залишки після обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження: | ||||
1522 00 10 00 | •дегра | 20 | 20 | - | |
•залишки після обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження: | |||||
••що містять олію із властивостями оливкової олії: | |||||
1522 00 31 00 | •••соапсток | 20 | 20 | - | |
1522 00 39 00 | •••інші | 20 | 20 | - | |
••інші: | |||||
1522 00 91 00 | •••олійний фуз або жирові залишки, соапсток | 20 | 20 | - | |
1522 00 99 00 | •••інші | 20 | 20 | - |