Продукція борошномельно-круп’яної промисловості; солод; крохмалі; інулін; пшенична клейковина
Опис
(a) обсмажений солод, що використовується як замінник кави (товарна позиція 0901 або 2101);
(b) приготовлені борошно, крупка, крупи та крохмалі, товарна позиція 1901;
(c) кукурудзяні пластівці або інші продукти, зазначені в товарній позиції 1904;
(d) овочі, приготовлені або консервовані, зазначені в товарних позиціях 2001, 2004 або 2005;
(e) фармацевтичну продукцію (група 30); або
(f) крохмалі, що мають властивості парфумерних, косметичних або туалетних засобів (група 33).
2. (A) Продукти борошномельного виробництва, наведені в таблиці далі, включаються до цієї групи, якщо за масою сухої речовини:
(a) вміст крохмалю (визначений методом поляриметрії за Еверсом) перевищує той, що зазначений у графі 2 таблиці; і
(b) зольність (вміст золи) (після внесення поправки на всі додані мінеральні речовини) не перевищує рівень, зазначений у графі 3 таблиці.
Продукти, що не відповідають наведеним вимогам, слід включати до товарної позиції 2302. У будь-якому разі зародки зернових культур, цілі, плющені, перероблені в пластівці або розмелені, завжди класифікуються в товарній позиції 1104.
(B) Продукти цієї групи, що відповідають наведеним вимогам, слід класифікувати в товарній позиції 1101 або 1102, якщо вихід продукту при просіюванні крізь сито з металевої сітки з вічком, номінальний розмір якого наведено у графі 4 або 5 таблиці, становить за масою не менше ніж це передбачено для відповідної зернової культури.
В іншому разі їх слід класифікувати в товарній позиції 1103 або 1104.
Зернова культура |
Вміст крохмалю, мас.% |
Зольність, мас.% |
Вихід продукту при просіюванні крізь сито з вічком не менше, мас.% |
|
315 мкм |
500 мкм |
|||
Пшениця і жито |
45 |
2,5 |
80 |
- |
Ячмінь |
45 |
3 |
80 |
- |
Овес |
45 |
5 |
80 |
- |
Кукурудза і зернове сорго |
45 |
2 |
- |
90 |
Рис |
45 |
1,6 |
80 |
- |
Гречка |
45 |
4 |
80 |
- |
Інші зернові культури |
45 |
2 |
50 |
- |
3. У товарній позиції 1103 терміни "крупи" і "крупка" означають продукти, отримані подрібненням зерен зернових культур:
(a) не менш як 95 мас.% яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2 мм, - для продуктів з кукурудзи;
(b) не менш як 95 мас.% яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 1,25 мм, - для продуктів з інших зернових культур.
1. Ставка мита, що застосовується до сумішей, які входять до цієї групи, повинна бути такою:
(a) до сумішей, в яких один з компонентів становить не менш як 90 мас.%, ставка мита застосовується така сама, як до цього компонента;
(b) до інших сумішей ставка мита застосовується така сама, як до компонента, що має найвищу ставку імпортного мита.
2. У товарній позиції 1106 терміни "борошно", "крупи" і "порошок" означають продукти (крім подрібненого висушеного кокоса), одержані в результаті помелу або будь-якого іншого процесу подрібнення бобових овочів товарної позиції 0713, саго або коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08:
(a) не менш як 95 мас.% яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2 мм, - для сушених бобових овочів, саго, коренеплодів, бульбоплодів, а також продуктів групи 08 (за винятком горіхів товарних позицій 0801 і 0802);
(b) не менш як 50 мас.% яких проходять крізь сито з металевої сітки, розмір вічка якої становить 2,5 мм, - для горіхів товарних позицій 0801 і 0802.
Товари
Код | Назва | Ставки мита, % | Одиниці виміру | ||
---|---|---|---|---|---|
преф | пільг | звич | |||
•борошно пшеничне: | |||||
1101 00 11 00 | ••з твердої пшениці | 15 | 15 | - | |
1101 00 15 00 | ••з м’якої пшениці та полби | 15 | 15 | - | |
1101 00 90 00 | •борошно із суміші пшениці та жита (меслину) | 15 | 15 | - | |
1102 | Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину): | ||||
1102 20 | •борошно кукурудзяне: | ||||
1102 20 10 00 | ••з вмістом жиру не більш як 1,5 мас.% | 20 | 20 | - | |
1102 20 90 00 | ••інше | 20 | 20 | - | |
1102 90 | •інше: | ||||
1102 90 10 00 | ••борошно ячмінне | 20 | 20 | - | |
1102 90 30 00 | ••борошно вівсяне | 20 | 20 | - | |
1102 90 50 00 | ••борошно рисове | 20 | 20 | - | |
1102 90 70 00 | ••борошно житнє | 20 | 20 | - | |
1102 90 90 00 | ••інше | 20 | 20 | - | |
1103 | Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур: | ||||
•крупи та крупка: | |||||
1103 11 | ••з пшениці: | ||||
1103 11 10 00 | •••з твердої пшениці | 20 | 20 | - | |
1103 11 90 00 | •••з м’якої пшениці та полби | 20 | 20 | - | |
1103 13 | ••з кукурудзи: | ||||
1103 13 10 00 | •••з вмістом жиру не більш як 1,5 мас.% | 20 | 20 | - | |
1103 13 90 00 | •••інша | 20 | 20 | - | |
1103 19 | ••із зерна інших зернових культур: | ||||
1103 19 20 00 | •••жита або ячменю | 20 | 20 | - | |
1103 19 40 00 | •••вівса | 20 | 20 | - | |
1103 19 50 00 | •••рису | 20 | 20 | - | |
1103 19 90 00 | •••інших | 20 | 20 | - | |
1103 20 | •гранули: | ||||
1103 20 25 00 | ••з жита або ячменю | 20 | 20 | - | |
1103 20 30 00 | ••з вівса | 20 | 20 | - | |
1103 20 40 00 | ••з кукурудзи | 20 | 20 | - | |
1103 20 50 00 | ••з рису | 20 | 20 | - | |
1103 20 60 00 | ••з пшениці | 20 | 20 | - | |
1103 20 90 00 | ••з інших зернових культур | 20 | 20 | - | |
1104 | Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені: | ||||
•зерно, плющене або у вигляді пластівців: | |||||
1104 12 | ••з вівса: | ||||
1104 12 10 00 | •••плющене | 20 | 20 | - | |
1104 12 90 00 | •••у вигляді пластівців | 10 | 10 | - | |
1104 19 | ••з інших зернових культур: | ||||
1104 19 10 00 | •••пшениці | 20 | 20 | - | |
1104 19 30 00 | •••жита | 20 | 20 | - | |
1104 19 50 00 | •••кукурудзи | 20 | 20 | - | |
•••ячменю: | |||||
1104 19 61 00 | ••••плющене | 20 | 20 | - | |
1104 19 69 00 | ••••у вигляді пластівців | 20 | 20 | - | |
•••інших: | |||||
1104 19 91 00 | ••••пластівці з рису | 20 | 20 | - | |
1104 19 99 00 | ••••інші | 10 | 10 | - | |
•інше оброблене зерно (наприклад, лущене, обрушене, різане (ядро) або подрібнене): | |||||
1104 22 | ••з вівса: | ||||
1104 22 40 00 | •••лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене | 20 | 20 | - | |
1104 22 50 00 | •••обрушене | 20 | 20 | - | |
1104 22 95 00 | •••інше | 20 | 20 | - | |
1104 23 | ••з кукурудзи: | ||||
1104 23 40 00 | •••лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене; обрушене | 20 | 20 | - | |
1104 23 98 00 | •••інше | 20 | 20 | - | |
1104 29 | ••з інших зернових культур: | ||||
•••ячменю: | |||||
1104 29 04 00 | ••••лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене | 20 | 20 | - | |
1104 29 05 00 | ••••обрушене | 20 | 20 | - | |
1104 29 08 00 | ••••інше | 20 | 20 | - | |
•••інше: | |||||
1104 29 17 00 | ••••лущене, різане або нерізане чи подрібнене або неподрібнене | 20 | 20 | - | |
1104 29 30 00 | ••••обрушене | 20 | 20 | - | |
••••тільки подрібнене: | |||||
1104 29 51 00 | •••••пшениці | 20 | 20 | - | |
1104 29 55 00 | •••••жита | 20 | 20 | - | |
1104 29 59 00 | •••••інше | 20 | 20 | - | |
••••інше: | |||||
1104 29 81 00 | •••••пшениці | 20 | 20 | - | |
1104 29 85 00 | •••••жита | 20 | 20 | - | |
1104 29 89 00 | •••••інше | 20 | 20 | - | |
1104 30 | •зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені: | ||||
1104 30 10 00 | ••пшениці | 20 | 20 | - | |
1104 30 90 00 | ••інших зернових культур | 20 | 20 | - | |
1105 | Борошно, крупка, порошок, пластівці, гранули з картоплі: | ||||
1105 10 00 00 | •борошно, крупка та порошок | 20 | 20 | - | |
1105 20 00 00 | •пластівці, гранули | 20 | 20 | - | |
1106 | Борошно, крупка та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08: | ||||
1106 10 00 00 | •із сушених бобових овочів товарної позиції 0713 | 20 | 20 | - | |
1106 20 | •із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714: | ||||
1106 20 10 00 | ••денатуровані | 20 | 20 | - | |
1106 20 90 00 | ••інші | 20 | 20 | - | |
1106 30 | •з продуктів групи 08: | ||||
1106 30 10 00 | ••з бананів | 20 | 20 | - | |
1106 30 90 00 | ••інші | 15 | 15 | - | |
1107 | Солод, обсмажений або необсмажений: | ||||
1107 10 | •необсмажений: | ||||
••з пшениці: | |||||
1107 10 11 00 | •••у вигляді борошна | 10 | 10 | - | |
1107 10 19 00 | •••інший | 10 | 10 | - | |
••інший: | |||||
1107 10 91 00 | •••у вигляді борошна | 10 | 10 | - | |
1107 10 99 00 | •••інший | 10 | 10 | - | |
1107 20 00 00 | •обсмажений | 10 | 10 | - | |
1108 | Крохмалі; інулін: | ||||
•крохмалі: | |||||
1108 11 00 00 | ••пшеничний | 15 | 15 | - | |
1108 12 00 00 | ••кукурудзяний | 10 | 10 | - | |
1108 13 00 00 | ••картопляний | 15 | 15 | - | |
1108 14 00 00 | ••маніоковий | 20 | 20 | - | |
1108 19 | ••інший: | ||||
1108 19 10 00 | •••рисовий | 15 | 15 | - | |
1108 19 90 00 | •••інший | 15 | 15 | - | |
1108 20 00 00 | •інулін | 20 | 20 | - | |
1109 00 00 00 | Клейковина пшенична, суха чи сира | 15 | 15 | - |