Різні харчові продукти
Опис
(a) овочеві суміші товарної позиції 0712;
(b) смажені замінники натуральної кави з вмістом кави в будь-якій пропорції (товарна позиція 0901);
(c) ароматизований чай (товарна позиція 0902);
(d) прянощі та інші продукти товарних позицій 0904-0910;
(e) готові харчові продукти, крім продуктів товарної позиції 2103 або 2104, з вмістом понад 20 мас.% сосисок, ковбаси, м’яса, субпродуктів, крові, комах, риби, ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16);
(f) продукти товарної позиції 2404;
(g) дріжджі, використовувані як лікарські засоби, або інші продукти товарної позиції 3003 або 3004; або
(h) ферментні препарати товарної позиції 3507.
2. Екстракти смажених замінників натуральної кави, зазначені в примітці 1(b), включаються до товарної позиції 2101.
3. У товарній позиції 2104 термін "гомогенізовані складені харчові продукти" означає продукти, що складаються з тонко подрібненої суміші двох або більше основних компонентів, таких як м’ясо, риба, овочі, плоди або горіхи, розфасованої для роздрібної торгівлі як продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку або дієтичне харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. У цьому разі не беруться до уваги різні інгредієнти, які додано до суміші в невеликій кількості як приправу, консервант чи з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості окремі шматочки основних компонентів, які можна бачити неозброєним оком.
1. У товарних категоріях 2106 10 20 і 2106 90 92 термін "крохмаль" означає також продукти розщеплення крохмалю.
2. У товарній категорії 2106 90 20 термін "складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв" означає складені продукти з концентрацією спирту понад 0,5 об. %.
3. У товарній категорії 2106 90 30 термін "ізоглюкоза" означає продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, з вмістом у сухому стані не менш як 10 мас.% фруктози.
4. Для продуктів товарних категорій 2106 90 30 та 2106 90 59 вміст цукрози, включаючи вміст інших цукрів, виражених як цукроза, визначається методом рефрактометрії (в градусах Брікса згідно з Додатком до Регламенту Комісії (ЄС) № 974/2014 (OJ L 274, 16.9.2014, p. 6).
5. Інші готові харчові продукти, представлені у дозованих формах, таких як капсули, таблетки, пастилки і драже, та які призначені для використання як харчові добавки, повинні класифікуватися в товарній позиції 2106, якщо ці продукти в іншому місці не зазначені або не включені.
6. Харчові продукти на основі кави, чаю чи мате або екстрактів, есенцій або їх концентратів з вмістом цукру 97 мас.% або більше, в перерахунку на суху речовину, не включаються до товарної позиції 2101, а повинні бути класифіковані в товарній групі 17.
1. У товарній підкатегорії 2106 90 98 60 вираз "з вмістом цукру" означає вміст різних цукрів, виражених як цукроза, що відповідає цифровому показнику рефрактометра при температурі 20 °C.
2. У товарній підкатегорії 2106 90 98 80 термін "сирне фондю" означає продукти, які містять 12 % або більше, але менш як 18 % молочних жирів та виготовлені виключно з плавлених сирів (емменталь та грюєр) з добавками білого вина, дистиляту вишнівки, крохмалю та спецій.
Товари
Код | Назва | Ставки мита, % | Одиниці виміру | ||
---|---|---|---|---|---|
преф | пільг | звич | |||
•екстракти, есенції та концентрати кави і готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів або на основі кави: | |||||
2101 11 00 | ••екстракти, есенції та концентрати: | ||||
2101 11 00 10 | •••розчинна кава в первинній упаковці масою нетто понад 10 кг | 5 | 5 | - | |
2101 11 00 90 | •••інші | 10 | 10 | - | |
2101 12 | ••готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів або на основі кави: | ||||
2101 12 92 00 | •••готові продукти на основі цих екстрактів, есенцій і концентратів кави | 10 | 10 | - | |
2101 12 98 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
2101 20 | •екстракти, есенції та концентрати чаю чи мате, або парагвайського чаю, і готові продукти на їх основі або на основі чаю чи мате, або парагвайського чаю: | ||||
2101 20 20 00 | ••екстракти, есенції або концентрати | 10 | 10 | - | |
••готові продукти: | |||||
2101 20 92 00 | •••на основі екстрактів, есенцій або концентратів чаю чи мате, або парагвайського чаю | 10 | 10 | - | |
2101 20 98 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
2101 30 | •смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та їх концентрати: | ||||
••смажений цикорій та інші смажені замінники кави: | |||||
2101 30 11 00 | •••смажений цикорій | 10 | 10 | - | |
2101 30 19 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
••екстракти, есенції та концентрати смаженого цикорію та інших смажених замінників кави: | |||||
2101 30 91 00 | •••смаженого цикорію | 10 | 10 | - | |
2101 30 99 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
2102 | Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки: | ||||
2102 10 | •дріжджі активні: | ||||
2102 10 10 00 | ••дріжджі культурні | 15 | 15 | - | |
••дріжджі пекарські: | |||||
2102 10 31 00 | •••сухі | 20 | 20 | - | |
2102 10 39 00 | •••інші | 20 | 20 | - | |
2102 10 90 00 | ••інші | 15 | 15 | - | |
2102 20 | •дріжджі неактивні; інші мертві одноклітинні мікроорганізми: | ||||
••дріжджі неактивні: | |||||
2102 20 11 00 | •••у вигляді таблеток, кубиків чи аналогічних форм або в первинних упаковках масою нетто не більш як 1кг | 10 | 10 | - | |
2102 20 19 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
2102 20 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
2102 30 00 00 | •порошки пекарські готові | 10 | 10 | - | |
2103 | Продукти для приготування соусів і готові соуси; змішані смакові добавки та змішані приправи; порошок гірчиці та готова гірчиця: | ||||
2103 10 00 00 | •соус соєвий | 15 | 15 | - | |
2103 20 00 00 | •кетчуп та інші томатні соуси | 15 | 15 | - | |
2103 30 | •порошок гірчиці та готова гірчиця: | ||||
2103 30 10 00 | ••порошок гірчиці | 15 | 15 | - | |
2103 30 90 00 | ••готова гірчиця | 12 | 12 | - | |
2103 90 | •інші: | ||||
2103 90 10 00 | ••мангове чатні, рідке | 10 | 10 | - | |
2103 90 30 00 | ••настоянки гіркі ароматичні з вмістом 44,2-49,2 об. % спирту та 1,5-6 мас.% тирличу (генціану), прянощів і різних інгредієнтів з вмістом 4-10 % цукру, у посудинах місткістю не більш як 0,5 л | 10 | 10 | л 100% спирту | |
2103 90 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
2104 | Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти: | ||||
2104 10 00 00 | •супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування | 10 | 10 | - | |
2104 20 00 00 | •гомогенізовані складені харчові продукти | 10 | 10 | - | |
2105 00 | Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао: | ||||
2105 00 10 | •без вмісту молочних жирів або з вмістом менш як 3 мас.% молочних жирів: | ||||
2105 00 10 10 | ••фруктове морозиво, виготовлене з сумішей товарної підкатегорії 2106 90 98 60 | 5 | 5 | - | |
2105 00 10 90 | ••інше | 10 | 10 | - | |
•з вмістом молочних жирів: | |||||
2105 00 91 00 | ••3 мас.% або більше, але менш як 7 мас.% | 10 | 10 | - | |
2105 00 99 00 | ••7 мас.% або більше | 10 | 10 | - | |
2106 | Харчові продукти, в іншому місці не зазначені: | ||||
2106 10 | •білкові концентрати та текстуровані білкові речовини: | ||||
2106 10 20 00 | ••без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас.% молочних жирів, менш як 5 мас.% цукрози чи ізоглюкози, менш як 5 мас.% глюкози або крохмалю | 4 | 4 | - | |
2106 10 80 00 | ••інші | 4 | 4 | - | |
2106 90 | •інші: | ||||
2106 90 20 00 | ••складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв | 10 | 10 | л 100% спирту | |
••сиропи цукрові, ароматизовані або з доданням барвників: | |||||
2106 90 30 00 | •••сироп з ізоглюкози | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
2106 90 51 00 | ••••сироп з лактози | 5 | 5 | - | |
2106 90 55 00 | ••••сироп з глюкози або з мальтодекстрину | 5 | 5 | - | |
2106 90 59 00 | ••••інші | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
2106 90 92 00 | •••без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас.% молочних жирів, менш як 5 мас.% цукрози чи ізоглюкози, менш як 5 мас.% глюкози або крохмалю | 8 | 8 | - | |
2106 90 98 | •••інші: | ||||
2106 90 98 60 | ••••суміші (основи) для виготовлення фруктового морозива з вмістом концентрованого фруктового соку або безалкогольного напою, з вмістом цукру не більш як 30 мас.% та без вмісту молочних жирів | 5 | 5 | - | |
2106 90 98 80 | ••••сирне фондю | 10 | 10 | - | |
2106 90 98 90 | ••••інші | 0 | 0 | - |