Готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби
Опис
(a) готові харчові продукти з вмістом понад 20 мас.% ковбаси, м’яса, м’ясних субпродуктів, крові, комах, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16), за винятком начинених виробів, зазначених у товарній позиції 1902;
(b) сухе печиво або інші вироби на основі борошна чи крохмалю, вироблені спеціально для годівлі тварин (товарна позиція 2309); або
(c) лікарські засоби та інші продукти групи 30.
(a) термін "крупи" означає крупи із зерна зернових культур групи 11;
(b) терміни "борошно" і "крупка" означають:
1) борошно та крупку із зерна зернових культур групи 11, і
2) борошно, крупи та порошки рослинного походження будь-якої групи, крім борошна, крупів та порошків із сушених овочів (товарна позиція 0712), картоплі (товарна позиція 1105) або сушених бобових овочів (товарна позиція 1106).
3. До товарної позиції 1904 не включаються вироби з вмістом понад 6 мас.% какао в перерахунку на повністю знежирену основу або ж покриті шоколадом чи інші харчові продукти з вмістом какао (товарна позиція 1806).
4. У товарній позиції 1904 слова "приготовлені іншим способом" означають, що вироби піддано особливій обробці чи приготуванню, відмінним від передбачених у товарних позиціях або в примітках групи 10 чи 11.
1. Термін "солодке сухе печиво" у підпозиції 1905 31 означає продукти з вмістом води не більш як 12 мас.% і жиру не більш як 35 мас.% (начинка та покриття під час визначення зазначених показників не враховуються).
2. Товарна категорія 1905 90 20 поширюється лише на сухі та крихкі продукти.
Товари
Код | Назва | Ставки мита, % | Одиниці виміру | ||
---|---|---|---|---|---|
преф | пільг | звич | |||
1901 10 00 00 | •готові харчові продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку, розфасовані для роздрібної торгівлі | 0 | 0 | - | |
1901 20 00 00 | •суміші та тісто для виробництва хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів товарної позиції 1905 | 10 | 10 | - | |
1901 90 | •інші: | ||||
••екстракт солодовий: | |||||
1901 90 11 00 | •••з вмістом сухого екстракту 90 мас.% або більше | 10 | 10 | - | |
1901 90 19 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
1901 90 91 00 | •••без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас.% молочних жирів, менш як 5 мас.% цукрози (включаючи інвертний цукор) чи ізоглюкози, менш як 5 мас.% глюкози або крохмалю, крім харчових продуктів у вигляді порошку із сировини товарних позицій 0401-0404 | 10 | 10 | - | |
1901 90 95 00 | •••харчові продукти у порошковій формі, що складаються з обезжиреного молока та/або сироватки та рослинних жирів/олій, з вмістом жирів/олій не більш як 30 мас.% | 10 | 10 | - | |
1901 90 99 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
1902 | Макаронні вироби варені або неварені, начинені (м’ясом чи іншими продуктами) або неначинені, або приготовлені іншим способом, наприклад, спагеті, макарони, локшина, лазанья, галушки, равіолі, канелоні; кускус, готовий або не готовий до вживання: | ||||
•макаронні вироби, неначинені, неварені або не приготовлені іншим способом: | |||||
1902 11 00 00 | ••з вмістом яєць | 20 | 20 | - | |
1902 19 | ••інші: | ||||
1902 19 10 00 | •••без вмісту борошна грубого або тонкого помолу з м’якої пшениці | 15 | 15 | - | |
1902 19 90 00 | •••інші | 15 | 15 | - | |
1902 20 | •макаронні вироби, начинені, варені або неварені, або приготовлені іншим способом: | ||||
1902 20 10 00 | ••з вмістом понад 20 мас.% риби, ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних | 20 | 20 | - | |
1902 20 30 00 | ••з вмістом понад 20 мас.% ковбас і аналогічних продуктів із м’яса та м’ясних субпродуктів усіх видів, включаючи жири будь-якого виду або походження | 20 | 20 | - | |
••інші: | |||||
1902 20 91 00 | •••варені | 20 | 20 | - | |
1902 20 99 00 | •••інші | 20 | 20 | - | |
1902 30 | •інші макаронні вироби: | ||||
1902 30 10 00 | ••висушені | 10 | 10 | - | |
1902 30 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1902 40 | •кускус: | ||||
1902 40 10 00 | ••неприготовлений | 20 | 20 | - | |
1902 40 90 00 | ••інший | 20 | 20 | - | |
1903 00 00 00 | Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі пластівців, гранул, кульок, крупинок або в інших аналогічних формах | 20 | 20 | - | |
1904 | Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктів (наприклад кукурудзяні пластівці); зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців або зерно оброблене іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені: | ||||
1904 10 | •готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур або зернових продуктів: | ||||
1904 10 10 00 | ••виготовлені з кукурудзи | 10 | 10 | - | |
1904 10 30 00 | ••виготовлені з рису | 10 | 10 | - | |
1904 10 90 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1904 20 | •готові харчові продукти, виготовлені з несмажених зернових пластівців або із сумішей несмажених зернових пластівців із смаженими зерновими пластівцями чи з обробленими шляхом здуття зернами зернових культур: | ||||
1904 20 10 00 | ••вироби типу мюслі (Muslі) на основі несмажених пластівців із зерна зернових культур | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
1904 20 91 00 | •••виготовлені з кукурудзи | 10 | 10 | - | |
1904 20 95 00 | •••виготовлені з рису | 10 | 10 | - | |
1904 20 99 00 | •••інші | 10 | 10 | - | |
1904 30 00 00 | •пшениця Bulgur | 10 | 10 | - | |
1904 90 | •інші: | ||||
1904 90 10 00 | ••рис | 10 | 10 | - | |
1904 90 80 00 | ••інші | 10 | 10 | - | |
1905 | Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, тістечка, печиво та інші хлібобулочні й борошняні кондитерські вироби з вмістом або без вмісту какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні продукти: | ||||
1905 10 00 00 | •хрусткі хлібці | 10 | 10 | - | |
1905 20 | •пряники: | ||||
1905 20 10 00 | ••з вмістом менш як 30 мас.% цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) | 10 | 10 | - | |
1905 20 30 00 | ••з вмістом 30 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) | 10 | 10 | - | |
1905 20 90 00 | ••з вмістом 50 мас.% або більше цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) | 10 | 10 | - | |
•печиво солодке сухе; вафлі та вафельні облатки: | |||||
1905 31 | ••печиво солодке сухе: | ||||
•••повністю або частково покрите шоколадом чи іншими виробами, з вмістом какао: | |||||
1905 31 11 00 | ••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 85 г | 10 | 10 | - | |
1905 31 19 00 | ••••інші | 10 | 10 | - | |
•••інші: | |||||
1905 31 30 00 | ••••з вмістом 8 мас.% або більше молочних жирів | 10 | 10 | - | |
••••інші: | |||||
1905 31 91 00 | •••••печиво сухе з начинкою у вигляді сендвічів | 10 | 10 | - | |
1905 31 99 00 | •••••інші | 10 | 10 | - | |
1905 32 | ••вафлі та вафельні облатки: | ||||
1905 32 05 00 | •••з вмістом води понад 10 мас.% | 10 | 10 | - | |
•••інші: | |||||
••••повністю або частково покриті шоколадом чи іншими виробами, з вмістом какао: | |||||
1905 32 11 00 | •••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 85 г | 10 | 10 | - | |
1905 32 19 00 | •••••інші | 10 | 10 | - | |
••••інші: | |||||
1905 32 91 00 | •••••підсолені, з начинкою або без неї | 10 | 10 | - | |
1905 32 99 00 | •••••інші | 10 | 10 | - | |
1905 40 | •сухарі, грінки та аналогічні смажені вироби: | ||||
1905 40 10 00 | ••сухарі | 12 | 12 | - | |
1905 40 90 00 | ••інші | 12 | 12 | - | |
1905 90 | •інші: | ||||
1905 90 10 00 | ••прісний хліб (маца) | 10 | 10 | - | |
1905 90 20 00 | ••вафельні пластини, порожні капсули для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір і аналогічні продукти | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
1905 90 30 00 | •••хлібобулочні вироби без додання меду, яєць, сиру або плодів, з вмістом у сухому стані не більш як 5 мас.% цукру і не більш як 5 мас.% жиру | 10 | 10 | - | |
1905 90 45 00 | •••печиво сухе | 10 | 10 | - | |
1905 90 55 00 | •••продукти екструдовані або експадовані, пряні або підсолені | 10 | 10 | - | |
•••інші: | |||||
1905 90 70 00 | ••••з вмістом 5 мас.% або більше цукрози, інвертного цукру або ізоглюкози | 10 | 10 | - | |
1905 90 80 00 | ••••інші | 10 | 10 | - |