Цукор і кондитерські вироби з цукру
Опис
(a) кондитерські вироби з цукру, які містять какао (товарна позиція 1806);
(b) хімічно чисті цукри (крім цукрози, лактози, мальтози, глюкози і фруктози) та інші продукти товарної позиції 2940; або
(c) лікарські засоби або іншу продукцію групи 30.
Примітки до товарних підпозицій:
1. У товарних підпозиціях 1701 12, 1701 13 і 1701 14 термін "цукор-сирець" означає цукор, у якому вміст цукрози в сухому стані становить менш як 99,5° за показниками поляриметра.
2. До товарної підпозиції 1701 13 включається тільки тростинний цукор, отриманий без центрифугування, з масовою часткою цукрози в перерахунку на суху речовину, що відповідає показникам поляриметра 69° або більше, але менш як 93°. Продукт містить тільки натуральні ксеноморфні мікрокристали неправильної форми, невидимі неозброєним оком, оточені залишками меляси та іншими складовими цукрової тростини.
1. У товарних категоріях 1701 12 10, 1701 12 90, 1701 13 10, 1701 13 90, 1701 14 10 і 1701 14 90 термін "цукор-сирець" означає цукор без ароматичних добавок, або без барвників, або без вмісту будь-яких інших добавок, який містить у сухому стані менш як 99,5 мас.% цукрози, визначеної поляриметричним методом.
2. У товарній категорії 1701 99 10 термін "білий цукор" означає цукор без ароматичних добавок, або без барвників, або без вмісту будь-яких інших добавок, який містить у сухому стані 99,5 мас.% або більше цукрози, визначеної поляриметричним методом.
3. Для продуктів товарних категорій 1702 20 10, 1702 60 95 і 1702 90 71 вміст цукру (цукроза, фруктоза, глюкоза і мальтоза, де фруктоза і глюкоза виражена як еквівалент цукрози) визначається методом високоефективної рідинної хроматографії (метод HPLC) відповідно до такої формули:
"S" вміст цукрози, визначений HPLC методом;
"F" вміст фруктози, визначений HPLC методом;
"G" вміст глюкози, визначений HPLC методом;
"M" вміст мальтози, визначений HPLC методом.
Для продуктів товарних категорій 1702 60 80, 1702 90 80 і 1702 90 95 вміст цукрози, включаючи вміст інших цукрів, виражених як цукроза, визначається методом рефрактометрії (в градусах Брікса згідно з Додатком до Регламенту Комісії (ЄС) № 974/2014 (OJ L 274, 16.9.2014, p. 6). Для продуктів категорій 1702 60 80 і 1702 90 80 перерахунок результатів у еквівалент цукрози отримують множенням числа Брікса на коефіцієнт 0,95.
4. У товарних категоріях 1702 30 10, 1702 40 10, 1702 60 10 і 1702 90 30 термін "ізоглюкоза" означає продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, який містить у сухому стані не менш як 10 мас.% фруктози.
Для продуктів зазначених товарних категорій вміст цукрози, включаючи вміст інших цукрів, виражених як цукроза, визначається методом рефрактометрії (в градусах Брікса згідно з Додатком до Регламенту Комісії (ЄС) № 974/2014).
5. Термін "сироп інуліновий" означає:
(a) у товарній категорії 1702 60 80 безпосередній продукт гідролізу інуліну або олігофруктози, який містить у сухому стані більш як 50 мас.% фруктози у вільній формі або у вигляді цукрози;
(b) у товарній категорії 1702 90 80 безпосередній продукт гідролізу інуліну або олігофруктози, який містить у сухому стані не менш як 10 мас.%, але не більш як 50 мас.% фруктози у вільній формі або у вигляді цукрози.
Кількість "фруктози у вільній формі або як цукрози" визначається за формулою F + 0,5 S/0,95 у розрахунку на суху речовину, де "F" це вміст фруктози і "S" - вміст цукрози, які визначаються методом HPLC.
6. В УКТ ЗЕД суміші цукру з невеликими кількостями інших речовин класифікуються в групі 17, якщо ці суміші не мають властивостей товарів, які описані в інших групах УКТ ЗЕД.
Товари
Код | Назва | Ставки мита, % | Одиниці виміру | ||
---|---|---|---|---|---|
преф | пільг | звич | |||
•цукор-сирець без додання ароматичних добавок або барвників: | |||||
1701 12 | ••буряковий цукор: | ||||
1701 12 10 00 | •••для рафінування | 50 | 50 | - | |
1701 12 90 00 | •••інший | 50 | 50 | - | |
1701 13 | ••тростинний цукор, зазначений в примітці до товарних підпозицій 2 до цієї групи: | ||||
1701 13 10 00 | •••для рафінування | 50 | 50 | - | |
1701 13 90 00 | •••інший | 50 | 50 | - | |
1701 14 | ••інший тростинний цукор: | ||||
1701 14 10 00 | •••для рафінування | 50 | 50 | - | |
1701 14 90 00 | •••інший | 50 | 50 | - | |
•інший: | |||||
1701 91 00 00 | ••з доданням ароматичних добавок або барвників | 50 | 50 | - | |
1701 99 | ••інші: | ||||
1701 99 10 00 | •••цукор білий | 50 | 50 | - | |
1701 99 90 00 | •••інші | 50 | 50 | - | |
1702 | Інші цукри, включаючи хімічно чисті лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому стані; сиропи з цукрів без додання ароматичних добавок або барвників; мед штучний, змішаний або не змішаний з натуральним медом; карамель: | ||||
•лактоза та сироп лактози: | |||||
1702 11 00 00 | ••з вмістом лактози 99 мас.% або більше, визначеної як безводна лактоза, у перерахунку на суху речовину | 5 | 5 | - | |
1702 19 00 00 | ••інші | 5 | 5 | - | |
1702 20 | •цукор і сироп кленові: | ||||
1702 20 10 00 | ••кленовий цукор у твердому стані з доданням ароматичних добавок або барвників | 5 | 5 | - | |
1702 20 90 00 | ••інші | 5 | 5 | - | |
1702 30 | •глюкоза та сироп з глюкози, без вмісту фруктози або з вмістом менш як 20 мас.% фруктози в сухому стані: | ||||
1702 30 10 00 | ••ізоглюкоза | 5 | 5 | - | |
••інші: | |||||
1702 30 50 00 | •••у вигляді білого кристалічного порошку, агломерованого або неагломерованого | 5 | 5 | - | |
1702 30 90 00 | •••інші | 5 | 5 | - | |
1702 40 | •глюкоза та сироп з глюкози, з вмістом у сухому стані не менш як 20 мас.%, але менш як 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру: | ||||
1702 40 10 00 | ••ізоглюкоза | 5 | 5 | - | |
1702 40 90 00 | ••інші | 5 | 5 | - | |
1702 50 00 00 | •фруктоза хімічно чиста | 5 | 5 | - | |
1702 60 | •інша фруктоза та сироп фруктози, з вмістом у сухому стані понад 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру: | ||||
1702 60 10 00 | ••ізоглюкоза | 5 | 5 | - | |
1702 60 80 00 | ••сироп інуліновий | 5 | 5 | - | |
1702 60 95 00 | ••інші | 5 | 5 | - | |
1702 90 | •інші, включаючи інвертний цукор та інші цукри і цукрові сиропи, з вмістом у сухому стані 50 мас.% фруктози: | ||||
1702 90 10 00 | ••мальтоза хімічно чиста | 5 | 5 | - | |
1702 90 30 00 | ••ізоглюкоза | 5 | 5 | - | |
1702 90 50 00 | ••мальтодекстрин і мальтодекстриновий сироп | 5 | 5 | - | |
••карамель: | |||||
1702 90 71 00 | •••з вмістом 50 мас.% або більше цукрози в сухому стані | 5 | 5 | - | |
•••інші: | |||||
1702 90 75 00 | ••••у вигляді порошку, агломерованого або неагломерованого | 5 | 5 | - | |
1702 90 79 00 | ••••інші | 5 | 5 | - | |
1702 90 80 00 | ••сироп інуліновий | 5 | 5 | - | |
1702 90 95 00 | ••інші | 5 | 5 | - | |
1703 | Меляса, одержана внаслідок вилучення або рафінування цукру: | ||||
1703 10 00 00 | •меляса з тростини | 10 | 10 | - | |
1703 90 00 00 | •інша | 10 | 10 | - | |
1704 | Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту какао: | ||||
1704 10 | •жувальні гумки, у цукровій оболонці або без неї: | ||||
1704 10 10 00 | ••з вмістом менш як 60 мас.% цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) | 10 | 10 | - | |
1704 10 90 00 | ••з вмістом 60 мас.% або більше цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) | 10 | 10 | - | |
1704 90 | •інші: | ||||
1704 90 10 00 | ••екстракт солодки або локриці, який містить понад 10 мас.% цукрози, але без додання інших речовин | 10 | 10 | - | |
1704 90 30 00 | ••білий шоколад | 10 | 10 | - | |
••інші: | |||||
1704 90 51 00 | •••пасти і маси, включаючи марципан, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або більше | 10 | 10 | - | |
1704 90 55 00 | •••льодяники від болю у горлі і цукерки від кашлю | 10 | 10 | - | |
1704 90 61 00 | •••драже та аналогічні їм солодощі, у вигляді драже | 10 | 10 | - | |
•••інші: | |||||
1704 90 65 00 | ••••кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, включаючи фруктову пасту (мармелад) у вигляді кондитерських виробів з цукру | 10 | 10 | - | |
1704 90 71 00 | ••••карамель, з вареного цукру без жирових добавок, з начинкою або без начинки | 10 | 10 | - | |
1704 90 75 00 | ••••ірис, цукерки та аналогічні солодощі, з вареного цукру з жировими добавками | 10 | 10 | - | |
••••інші: | |||||
1704 90 81 00 | •••••одержані в результаті пресування (у вигляді таблеток) | 10 | 10 | - | |
1704 90 99 00 | •••••інші | 10 | 10 | - |