Довідник КАТОТТГ

М’ясо та їстівні субпродукти

Код:
02
Оційна назва:
М’ясо та їстівні субпродукти

Опис

Примітка:

1. Ця група не включає:

(a) продукти товарних позицій 0201-0208 або 0210, непридатні для вживання або такі, що не вживаються людиною;

(b) їстівні, неживі комахи (товарна позиція 0410);

(c) кишки, міхури або шлунки тварин (товарна позиція 0504) і кров тварин (товарна позиція 0511 або 3002); або

(d) тваринні жири, крім продуктів, зазначених у товарній позиції 0209 (група 15).

Додаткові примітки:

1.A. Наведені нижче терміни означають:

(a) "туші великої рогатої худоби" у товарних підпозиціях 0201 10 і 0202 10 - цілі туші забитої тварини після знекровлення, нутрування, знешкурення, імпортовані з головою або без голови, з ногами або без них, з невідділеними субпродуктами або без них. Якщо туші імпортуються без голови, голова повинна бути відокремлена від туші в ділянці атланто-потиличного суглоба. Якщо туші імпортуються без ніг, ноги повинні бути відрубані в ділянці зап’ястково-п’ясткового або заплесно-плеснового суглоба. "Тушею" слід вважати також передню частину туші, що містить усі кістки та заріз. Крім того, шийна частина та реберний край лопаткової частини повинні налічувати понад десять пар ребер;

(b) "половини туш великої рогатої худоби" у товарних підпозиціях 0201 10 і 0202 10 - продукт, отриманий шляхом симетричного розділення цілої туші по центру кожного шийного, грудного, поперекового і крижового хребців та по центру грудини і лобково-сідничного зрощення. "Половиною туші" слід вважати також передню частину половини туші, що містить усі кістки та заріз. Крім того, шийна частина та реберний край лопаткової частини повинні налічувати понад десять ребер;

(c) "компенсовані четвертини" у товарних категоріях 0201 20 20 і 0202 20 10 - частини туш, що складаються з:

передньої четвертини, що містить усі кістки та заріз, із шийною частиною та реберним краєм лопаткової частини, відрубаної на рівні десятого ребра, і задньої четвертини, що містить усі кістки, стегно та поперекову частину, відрубану на рівні третього ребра, або

передньої четвертини, що містить усі кістки та заріз, із шийною частиною та реберним краєм лопаткової частини, відрубаної на рівні п’ятого ребра з усією грудиною та пахвиною, і задньої четвертини, що містить усі кістки, стегно та поперекову частину, відрубану на рівні восьмого ребра.

Передні і задні четвертини, які становлять "компенсовані четвертини", повинні імпортуватися одночасно та в рівній кількості, причому загальна маса передніх четвертин повинна дорівнювати загальній масі задніх четвертин; допускається різниця між масами двох частин партії товару за умови, що вона не перевищує 5 % маси важчої частини партії (передніх або задніх четвертин);

(d) "нерозділені передні четвертини" у товарних категоріях 0201 20 30 і 0202 20 30 - передня частина туші, що містить усі кістки та заріз, із шийною частиною та реберним краєм лопаткової частини, яка налічує чотири пари ребер як мінімум і десять пар ребер як максимум (чотири перші пари ребер повинні бути цілими, а решта може бути розрубана), з пахвиною або без неї;

(e) "розділені передні четвертини" у товарних категоріях 0201 20 30 і 0202 20 30 - передня частина половини туші, що містить усі кістки та заріз, із шийною частиною та реберним краєм лопаткової частини, яка налічує чотири ребра як мінімум і десять ребер як максимум (перші чотири ребра повинні бути цілими, а решта може бути розрубана), з пахвиною або без неї;

(f) "нерозділені задні четвертини" у товарних категоріях 0201 20 50 і 0202 20 50 - задня частина туші, що містить усі кістки, стегна та поперекову частину, включаючи філейну частину, яка містить як мінімум три пари цілих або розрубаних ребер, з гомілкою або без неї, з пахвиною або без неї;

(g) "розділені задні четвертини" у товарних категоріях 0201 20 50 і 0202 20 50 - задня частина половини туші, що містить усі кістки, стегно та поперекову частину, включаючи філейну частину, яка містить як мінімум три цілих або розрубаних ребра, з гомілкою або без неї, з пахвиною або без неї;

(h) 1) відруби "лопатка" і "шийно-лопаткова частина" у товарній категорії 0202 30 50 - спинна (дорсальна) частина передньої четвертини, яка містить верхню частину хребтового краю лопаткової частини разом з чотирма як мінімум або десятьма як максимум ребрами та отримана шляхом розрубування туші по прямій лінії через точку з’єднання першого ребра з першим сегментом грудини до точки згину діафрагми на десятому ребрі;

2) відруб "грудинка" у товарній категорії 0202 30 50 - нижня частина передньої четвертини, що містить передній і задній краї грудинки.

B. Продукція, зазначена у пунктах (a)-(g) додаткової примітки 1.A, може бути як з хребтом, так і без нього.

C. Під час визначення кількості цілих або розрубаних ребер відповідно до додаткової примітки 1.A беруться до уваги тільки ребра, не відокремлені від хребта. Якщо хребет видалено, то до уваги беруться тільки ті цілі або розрубані ребра, що за наявності хребта прилягали б до нього безпосередньо.

2.A. Наведені нижче терміни означають:

(a) "туші або половини туш" у товарних категоріях 0203 11 10 і 0203 21 10 - туші свійських свиней після знекровлення, нутрування і вилучення щетини та ратиць. Половини туш отримують шляхом розрубування цілої туші по центру кожного шийного, грудного, поперекового і крижового хребця та по центру грудини і лобково-сідничного зрощення. Ці туші або половини туш можуть бути з головою чи без голови, з ніжками, нирковим жиром, нирками, хвостом, діафрагмою або без них. Половини туш можуть бути із спинним мозком, головним мозком, язиком або без них. Туші і половини туш свиноматок можуть бути з молочними залозами або без них;

(b) "окіст (задній окіст)" у товарних категоріях 0203 12 11, 0203 22 11, 0210 11 11 і 0210 11 31 - задня (хвостова) частина половини туші, включаючи кістки, з ніжкою, гомілкою, шкірою та салом або без них.

Окіст відокремлюється від половини туші по лінії, що проходить не нижче останнього поперекового хребця;

(c) "передній край" у товарних категоріях 0203 19 11, 0203 29 11, 0210 19 30 і 0210 19 60 - передня (головна) частина половини туші без голови, включаючи кістки, з ніжками, рульками, шкірою та салом або без них.

Передній край відокремлюється від половини туші по лінії, що проходить не нижче п’ятого грудного хребця.

Верхня (спинна) частина переднього краю, що включає або не включає лопаткову кістку і прилеглу м’якоть (шийна частина, свіжа, або шийна частина беконної половини, солена), вважається відрубом корейки, якщо вона відокремлюється від нижньої (черевної) частини переднього краю шляхом відрубування якнайбільше по лінії, що проходить безпосередньо під хребтовим стовпом;

(d) "лопатка (передній окіст)" у товарних категоріях 0203 12 19, 0203 22 19, 0210 11 19 і 0210 11 39 - нижня частина переднього краю, що містить або не містить лопаткової кістки і прилеглої м’якоті, включаючи кістки, з ніжками, рульками, шкірою та салом або без них.

Лопаткова кістка і прилегла до неї м’якоть, що імпортуються окремо, розглядаються в цій товарній категорії як частина лопатки;

(e) "корейка" у товарних категоріях 0203 19 13, 0203 29 13, 0210 19 40 і 0210 19 70 - верхня частина половини туші від першого шийного хребця до хвостових хребців, включаючи кістки, з вирізкою, лопатковою кісткою, салом, шкірою або без них.

Корейка відокремлюється від нижньої частини половини туші відрубуванням по лінії, що проходить безпосередньо під хребтом;

(f) "грудинка" у товарних категоріях 0203 19 15, 0203 29 15, 0210 12 11 і 0210 12 19 - нижня частина половини туші, розташована між заднім і переднім окостами, що відома як "стріки" (грудна частина беконної половини з прошарком сала), з кістками або без них, але із шкірою та салом;

(g) "беконна половина" у товарній категорії 0210 19 10 - свиняча половина туші без голови, щоковини (англ. сheek), баків (англ. chap), ніжок, хвоста, ниркового жиру, нирок, вирізки, лопаткової кістки, грудини, хребта, тазової кістки і діафрагми;

(h) "спенсер" у товарній категорії 0210 19 10 - беконна половина без окосту, з кістками або без них, обвалена або необвалена;

(ij) "три чверті свинячого боку" у товарній категорії 0210 19 20 - беконна половина без переднього краю, з кістками або без них, обвалена або необвалена;

(k) "серединка" у товарній категорії 0210 19 20 - беконна половина без окосту і переднього краю, з кістками або без них, обвалена або необвалена.

Ця товарна категорія включає також відруби серединки, що містять тканини корейки і грудинки пропорційно їх природному вмісту в серединці в цілому.

B. Частини відрубів, передбачених пунктом (f) додаткової примітки 2.A, включаються до тих самих товарних категорій тільки тоді, коли вони мають шкіру і сало.

Якщо відруби, що належать до товарних категорій 0210 11 11, 0210 11 19, 0210 11 31, 0210 11 39, 0210 19 30 і 0210 19 60, отримано з беконних половинок, зазначених у пункті (g) додаткової примітки 2.A, з яких уже вилучено кістки, розріз повинен проходити лініями, визначеними відповідно до пунктів (b), (c) і (d) додаткової примітки 2.A. У будь-якому разі такі відруби або частини відрубів повинні містити кістки.

C. Товарні категорії 0206 49 00 і 0210 99 49 включають, зокрема, голови або половини голів свійських свиней, з видаленими або невидаленими головним мозком, щоковиною (англ. cheeks) або язиком, та їх частини.

Голова відокремлюється від половини туші таким чином:

прямим відрубуванням паралельно черепу; або

відрубом паралельно черепу до рівня очей і далі похило до передньої частини таким чином, щоб залишити баки (англ. chaps) прикріпленими до половини туші.

Щоковини, свинячі п’ятачки і вуха та прилегла до голови м’якоть, зокрема м’якоть позаду черепа, розглядаються як частини голови. Проте м’ясо без кісток переднього краю, яке представлене окремо (підшийок (англ. jowls), баки (англ. chaps) або підшийок і баки разом), буде належати до товарних категорій 0203 19 55, 0203 29 55, 0210 19 50 або 0210 19 81 з урахуванням конкретного випадку.

D. Підшкірний жир (сало) у товарних категоріях 0209 10 11 і 0209 10 19 - жирова тканина, розташована під шкірою та з нею зв’язана, незалежно від частини туші, з якої вона одержана; у будь-якому разі маса жирової тканини повинна перевищувати масу шкіри.

Категорії 0209 10 11 і 0209 10 19 включають також підшкірний жир (сало), відокремлений від шкіри.

E. "Сушені або копчені" у товарних категоріях 0210 11 31, 0210 11 39, 0210 12 19 і 0210 19 60-0210 19 89 - продукти, в яких співвідношення вода/білок (білок = вміст азоту х 6,25) у м’ясі становить не більш як 2,8.

Вміст азоту визначається відповідно до ISO 937-1978.

3.A. Наведені нижче терміни, що застосовуються в товарній позиції 0204, означають:

(a) "туші" у товарних підпозиціях та категоріях 0204 10, 0204 21, 0204 30, 0204 41, 0204 50 11 і 0204 50 51 - цілі туші забитої тварини, якою вона є після знекровлення, нутрування, знешкурення, що імпортуються з головою або без неї, з ногами або без них, а також з іншими невідділеними субпродуктами або без них. Якщо туші імпортуються без голови, голова повинна бути відокремлена від туші в ділянці атланто-потиличного суглоба. Якщо туші імпортуються без ніг, ноги повинні бути відрубані в ділянці зап’ястково-п’ясткового або заплесно-плеснового суглоба;

(b) "половини туш" у товарних підпозиціях та категоріях 0204 10, 0204 21, 0204 30, 0204 41, 0204 50 11 і 0204 50 51 - продукт, одержаний шляхом симетричного розділення цілої туші по центру кожного шийного, грудного, поперекового і крижового хребців і по центру грудини та лобково-сідничного зрощення;

(c) "передні четвертини короткого розрубу" у товарних категоріях 0204 22 10, 0204 42 10, 0204 50 13 і 0204 50 53 - передня частина туші, з грудинкою або без неї, що містить усі кістки, лопатки, гомілки, заріз, шийно-спинну частину, обрубана перпендикулярно хребту і містить як мінімум п’ять і як максимум сім пар ребер, цілих або розрубаних;

(d) "передня четвертина короткого розрубу" у товарних категоріях 0204 22 10, 0204 42 10, 0204 50 13 і 0204 50 53 - передня частина половини туші, з грудинкою або без неї, що містить усі кістки, лопатку, гомілку, заріз, шийно-спинну частину, обрубана перпендикулярно хребту і містить як мінімум п’ять і як максимум сім ребер, цілих або розрубаних;

(e) "хребтові краї спинної частини та/або ниркові частини" у товарних категоріях 0204 22 30, 0204 42 30, 0204 50 15 та 0204 50 55 - частина, що залишається від туші після вилучення тазостегнових частин з гомілками та передніх четвертин короткого розрубу з нирками або без них; у разі відділення ниркових частин хребтові краї спинної частини повинні мати як мінімум п’ять поперекових хребців; ниркові частини, відділені від хребтових країв, повинні мати як мінімум п’ять пар ребер, цілих або розрубаних;

(f) "хребтовий край спинної частини та/або ниркова частина" у товарних категоріях 0204 22 30, 0204 42 30, 0204 50 15 і 0204 50 55 - частина, що залишається від половини туші після вилучення тазостегнової частини з гомілкою та передньої четвертини короткого розрубу з ниркою або без неї; у разі відділення ниркової частини хребтовий край спинної частини повинен мати як мінімум п’ять поперекових хребців; ниркова частина після відділення від хребтового краю повинна мати як мінімум п’ять ребер, цілих або розрубаних;

(g) "тазостегнові частини з гомілкою" у товарних категоріях 0204 22 50, 0204 42 50, 0204 50 19 і 0204 50 59 - задня частина половини туші, включаючи всі кістки та задні гомілки, відрубана під прямим кутом до хребта на рівні шостого поперекового хребця безпосередньо під клубовою кісткою або на рівні четвертого крижового хребця через клубову кістку в напрямі до лобково-сідничного зрощення;

(h) "тазостегнова частина з гомілкою" у товарних категоріях 0204 22 50, 0204 42 50, 0204 50 19 і 0204 50 59 - задня частина половини туші, включаючи всі кістки та задню гомілку, відрубана під прямим кутом до хребта на рівні шостого поперекового хребця безпосередньо під клубовою кісткою або на рівні четвертого крижового хребця через клубову кістку в напрямі до лобково-сідничного зрощення.

B. Під час визначення кількості цілих або розрубаних ребер, які розглядаються в додатковій примітці 3.A, до уваги беруться лише ребра, прикріплені до хребтового стовпа, цілі або розрубані.

4. Наведені нижче терміни означають:

(a) "частини тушок необвалені" у товарних категоріях 0207 13 20-0207 13 60, 0207 14 20-0207 14 60, 0207 26 20-0207 26 70, 0207 27 20-0207 27 70, 0207 44 21-0207 44 61, 0207 45 21-0207 45 61, 0207 54 21-0207 54 61, 0207 55 21-0207 55 61 і 0207 60 21-0207 60 61 - частини, що містять усі кістки.

Частини тушок птиці, передбачені цим пунктом, з частково вилученими кістками включаються до товарних категорій 0207 13 70, 0207 14 70, 0207 26 80, 0207 27 80, 0207 44 71, 0207 44 81, 0207 45 71, 0207 45 81, 0207 54 71, 0207 54 81, 0207 55 71, 0207 55 81 і 0207 60 81;

(b) "половини" у товарних категоріях 0207 13 20, 0207 14 20, 0207 26 20, 0207 27 20, 0207 44 21, 0207 45 21, 0207 54 21, 0207 55 21 і 0207 60 21 - половини тушок, одержані шляхом розрубування уздовж грудини і хребта;

(c) "четвертини" у товарних категоріях 0207 13 20, 0207 14 20, 0207 26 20, 0207 27 20, 0207 44 21, 0207 45 21, 0207 54 21, 0207 55 21 і 0207 60 21 - задні чи передні четвертини, одержані шляхом поперечного розрубування половини;

(d) "крила цілі, з кінчиками або без кінчиків" у товарних категоріях 0207 13 30, 0207 14 30, 0207 26 30, 0207 27 30, 0207 44 31, 0207 45 31, 0207 54 31, 0207 55 31 і 0207 60 31 - частини тушок, що складаються з плечової, ліктьової та променевої кісток разом з м’язами. Тонкий кінець разом з кісткою зап’ястя може бути вилучений або залишений. Розруби повинні бути зроблені по суглобах;

(e) "грудинка" у товарних категоріях 0207 13 50, 0207 14 50, 0207 26 50, 0207 27 50, 0207 44 51, 0207 45 51, 0207 54 51, 0207 55 51 і 0207 60 51 - частини тушок, що складаються з грудини і ребер, розташованих з кожного боку, разом з м’язами;

(f) "ніжки" у товарних категоріях 0207 13 60, 0207 14 60, 0207 44 61, 0207 45 61, 0207 54 61, 0207 55 61 і 0207 60 61 - частини тушок, що складаються із стегнової кістки і великої та малої гомілкових кісток разом з м’язами. Розруби повинні бути зроблені по суглобах;

(g) "гомілки індиків (нижня частина ніжок)" у товарних категоріях 0207 26 60 і 0207 27 60 - частини тушок індиків, що складаються з великої та малої гомілкових кісток разом з м’язами. Розруби повинні бути зроблені по суглобах;

(h) "ніжки індиків, крім гомілок" у товарних категоріях 0207 26 70 і 0207 27 70 - частини тушок індиків, що складаються із стегнової кістки разом з м’язами або із стегнової кістки і великої та малої гомілкових кісток разом з м’язами. Розруби повинні бути зроблені по суглобах;

(ij) "палетоти гусей або качок" у товарних категоріях 0207 44 71, 0207 45 71, 0207 54 71 і 0207 55 71 - тушки гусей або качок, обскубані, повністю патрані, без голови і лапок, з вилученими грудною кісткою, ребрами, хребтовим стовпом і крижами, але із залишеними стегновими, гомілковими та плечовими кістками.

5. Ввізне мито, що застосовується до сумішей цієї групи, обчислюється таким способом:

(a) якщо одна із складових суміші становить щонайменше 90 мас.%, до суміші застосовується та сама ставка мита, що і до цієї складової;

(b) в інших випадках ставка мита відповідає найвищій ставці мита, що застосовується до будь-якої складової.

6. (a) М’ясо з приправами, яке не пройшло теплової кулінарної обробки, включається до групи 16. Під терміном "м’ясо з приправами" розуміється м’ясо, що не пройшло теплову кулінарну обробку, а приправу додано всередину або по всій поверхні продукту і видно неозброєним оком чи можна визначити на смак.

(b) Продукти товарної позиції 0210, до яких додані приправи у процесі приготування, також включаються до цієї товарної позиції за умови, що додання приправ не змінює їх характерних ознак.

7. Термін "м’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, солоні або в розсолі" у товарних підпозиціях 0210 11-0210 93 означає м’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, які глибоко та рівномірно просочені сіллю у всіх частинах, і мають загальний вміст солі 1,2 мас.% або більше, за умови що таке соління забезпечує довгострокове зберігання.

У товарній підпозиції 0210 99 термін "м’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, солоні або в розсолі" означає м’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, які глибоко та рівномірно просочені сіллю у всіх частинах, і мають загальний вміст солі 1,2 мас.% або більше.

Товари

КодНазваСтавки мита, %Одиниці виміру
префпільгзвич

0201 10 00 00

туші та половини туш


15

15

-

0201 20

інші відруби, необвалені:





0201 20 20 00

••компенсовані четвертини


15

15

-

0201 20 30 00

••нерозділені або розділені передні четвертини


15

15

-

0201 20 50 00

••нерозділені або розділені задні четвертини


15

15

-

0201 20 90 00

••інші


15

15

-

0201 30 00 00

обвалені


15

15

-

0202

М’ясо великої рогатої худоби, морожене:





0202 10 00 00

туші та половини туш


15

15

-

0202 20

інші відруби, необвалені:





0202 20 10 00

••компенсовані четвертини


15

15

-

0202 20 30 00

••нерозділені або розділені передні четвертини


15

15

-

0202 20 50 00

••нерозділені або розділені задні четвертини


15

15

-

0202 20 90 00

••інші


15

15

-

0202 30

обвалені:





0202 30 10 00

••передні четвертини, цілі або розрубані як максимум на п’ять частин, кожна четвертина може бути лише в одному блоці; компенсовані четвертини у двох блоках, при цьому один з передніми четвертинами, цілими або розрубаними щонайбільше на п’ять частин, а другий з її задніми четвертинами, за винятком філе, одним шматком


15

15

-

0202 30 50 00

••лопатка, шийно-лопаткова частина та грудинка


15

15

-

0202 30 90 00

••інші


15

15

-

0203

Свинина, свіжа, охолоджена або морожена:





свіжа або охолоджена:





0203 11

••туші та половини туш:





0203 11 10 00

•••свійських свиней


12

12

-

0203 11 90 00

•••інші


12

12

-

0203 12

••окости, лопатки та їх відруби, необвалені:





•••свійських свиней:





0203 12 11 00

••••окости та їх відруби


12

12

-

0203 12 19 00

••••лопатки та їх відруби


12

12

-

0203 12 90 00

•••інші


12

12

-

0203 19

••інша:





•••свійських свиней:





0203 19 11 00

••••передній край та його відруби


12

12

-

0203 19 13 00

••••корейка та її відруби, необвалені


12

12

-

0203 19 15 00

••••грудинка (стріки) з прошарком сала та її відруби


12

12

-

••••інші:





0203 19 55 00

•••••обвалені


12

12

-

0203 19 59 00

•••••інші


12

12

-

0203 19 90 00

•••інша


12

12

-

морожена:





0203 21

••туші та половини туш:





0203 21 10 00

•••свійських свиней


10

10

-

0203 21 90 00

•••інші


10

10

-

0203 22

••окости, лопатки та їх відруби, необвалені:





•••свійських свиней:





0203 22 11 00

••••окости та їх відруби


10

10

-

0203 22 19 00

••••лопатки та їх відруби


10

10

-

0203 22 90 00

•••інші


10

10

-

0203 29

••інша:





•••свійських свиней:





0203 29 11 00

••••передній край та його відруби


10

10

-

0203 29 13 00

••••корейка та її відруби, необвалені


10

10

-

0203 29 15 00

••••грудинка (стріки) з прошарком сала та її відруби


10

10

-

••••інші:





0203 29 55 00

•••••обвалені


10

10

-

0203 29 59 00

•••••інші


10

10

-

0203 29 90 00

•••інша


10

10

-

0204

Баранина або козлятина, свіжа, охолоджена або морожена:





0204 10 00 00

туші та половини туш ягнят, свіжі або охолоджені


10

10

-

інша баранина, свіжа або охолоджена:





0204 21 00 00

••туші та половини туш


10

10

-

0204 22

••інші відруби, необвалені:





0204 22 10 00

•••передні четвертини короткого розрубу


10

10

-

0204 22 30 00

•••хребтові краї спинної частини та/або ниркові частини


10

10

-

0204 22 50 00

•••тазостегнові частини з гомілками


10

10

-

0204 22 90 00

•••інші


10

10

-

0204 23 00 00

••обвалена


10

10

-

0204 30 00 00

туші та половини туш ягнят, морожені


10

10

-

інша баранина, морожена:





0204 41 00 00

••туші та половини туш


10

10

-

0204 42

••інші відруби, необвалені:





0204 42 10 00

•••передні четвертини короткого розрубу


10

10

-

0204 42 30 00

•••хребтові краї спинної частини та/або ниркові частини


10

10

-

0204 42 50 00

•••тазостегнові частини з гомілками


10

10

-

0204 42 90 00

•••інші


10

10

-

0204 43

••обвалені:





0204 43 10 00

•••ягнят


10

10

-

0204 43 90 00

•••інші


10

10

-

0204 50

козлятина:





••свіжа або охолоджена:





0204 50 11 00

•••туші та половини туш


10

10

-

0204 50 13 00

•••передні четвертини короткого розрубу


10

10

-

0204 50 15 00

•••хребтові краї спинної частини та/або ниркові частини


10

10

-

0204 50 19 00

•••тазостегнові частини з гомілками


10

10

-

•••інші:





0204 50 31 00

••••відруби, необвалені


10

10

-

0204 50 39 00

••••відруби, обвалені


10

10

-

••морожена:





0204 50 51 00

•••туші та половини туш


10

10

-

0204 50 53 00

•••передні четвертини короткого розрубу


10

10

-

0204 50 55 00

•••хребтові краї спинної частини та/або ниркові частини


10

10

-

0204 50 59 00

•••тазостегнові частини з гомілками


10

10

-

•••інші:





0204 50 71 00

••••відруби, необвалені


10

10

-

0204 50 79 00

••••відруби, обвалені


10

10

-

0205 00

М’ясо коней, віслюків, мулів або лошаків, свіже, охолоджене або морожене:





0205 00 20 00

свіже або охолоджене


12

12

-

0205 00 80 00

морожене


12

12

-

0206

Субпродукти їстівні великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, віслюків, мулів або лошаків, свіжі, охолоджені або морожені:





0206 10

великої рогатої худоби, свіжі або охолоджені:





0206 10 10 00

••для виробництва фармацевтичних продуктів


15

15

-

••інші:





0206 10 95 00

•••товста діафрагма і тонка діафрагма


15

15

-

0206 10 98 00

•••інші


15

15

-

великої рогатої худоби, морожені:





0206 21 00 00

••язики


12

12

-

0206 22 00 00

••печінка


15

15

-

0206 29

••інші:





0206 29 10 00

•••для виробництва фармацевтичних продуктів


12

12

-

•••інші:





0206 29 91 00

••••товста діафрагма і тонка діафрагма


12

12

-

0206 29 99 00

••••інші


12

12

-

0206 30 00 00

свиней, свіжі або охолоджені


15

15

-

свиней, морожені:





0206 41 00 00

••печінка


10

10

-

0206 49 00 00

••інші


10

10

-

0206 80

інші, свіжі або охолоджені:





0206 80 10 00

••для виробництва фармацевтичних продуктів


15

15

-

••інші:





0206 80 91 00

•••коней, віслюків, мулів або лошаків


15

15

-

0206 80 99 00

•••овець та кіз


15

15

-

0206 90

інші, морожені:





0206 90 10 00

••для виробництва фармацевтичних продуктів


15

15

-

••інші:





0206 90 91 00

•••коней, віслюків, мулів або лошаків


15

15

-

0206 90 99 00

•••овець та кіз


15

15

-

0207

М’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці, зазначеної в товарній позиції 0105, свіжі, охолоджені або морожені:





курей свійських (Gallus domestіcus):





0207 11

••не розрізані на частини, свіжі або охолоджені:





0207 11 10 00

•••обскубані, напівпатрані, з головою та лапами, так звані "83 % курчата"


15

15

-

0207 11 30 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печінкою та мускульним шлунком, так звані "70 % курчата"


15

15

-

0207 11 90 00

•••обскубані, патрані, без голови, лапок, шиї, серця, печінки та мускульного шлунка, так звані "65 % курчата", або в іншому вигляді


15

15

-

0207 12

••не розрізані на частини, морожені:





0207 12 10 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печінкою та мускульним шлунком, так звані "70 % курчата"


12

12

-

0207 12 90 00

•••обскубані, патрані, без голови, лапок, шиї, серця, печінки та мускульного шлунка, так звані "65 % курчата", або в іншому вигляді


12

12

-

0207 13

••частини тушок і субпродукти, свіжі або охолоджені:





•••частини тушок:





0207 13 10 00

••••обвалені


12

12

-

••••необвалені:





0207 13 20 00

•••••половини та четвертини


12

12

-

0207 13 30 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


12

12

-

0207 13 40 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


12

12

-

0207 13 50 00

•••••грудинки та їх частини


12

12

-

0207 13 60 00

•••••ніжки та їх частини


12

12

-

0207 13 70 00

•••••інші


12

12

-

•••субпродукти:





0207 13 91 00

••••печінка


12

12

-

0207 13 99 00

••••інші


12

12

-

0207 14

••частини тушок і субпродукти, морожені:





•••частини тушок:





0207 14 10 00

••••обвалені


10

10

-

••••необвалені:





0207 14 20 00

•••••половини та четвертини


10

10

-

0207 14 30 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


10

10

-

0207 14 40 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


10

10

-

0207 14 50 00

•••••грудинки та їх частини


10

10

-

0207 14 60 00

•••••ніжки та їх частини


10

10

-

0207 14 70 00

•••••інші


10

10

-

•••субпродукти:





0207 14 91 00

••••печінка


10

10

-

0207 14 99 00

••••інші


10

10

-

індиків:





0207 24

••не розділені на частини, свіжі або охолоджені:





0207 24 10 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печінкою та мускульним шлунком, так звані "80 % індики"


15

15

-

0207 24 90 00

•••обскубані, патрані, без голови, лапок, шиї, серця, печінки та мускульного шлунка, так звані "73 % індики", або в іншому вигляді


15

15

-

0207 25

••не розрізані на частини, морожені:





0207 25 10 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печінкою та мускульним шлунком, так звані "80 % індики"


5

5

-

0207 25 90 00

•••обскубані, патрані, без голови, лапок, шиї, серця, печінки і мускульного шлунка, так звані "73 % індики", або в іншому вигляді


5

5

-

0207 26

••частини тушок і субпродукти, свіжі або охолоджені:





•••частини тушок:





0207 26 10 00

••••обвалені


15

15

-

••••необвалені:





0207 26 20 00

•••••половини та четвертини


15

15

-

0207 26 30 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


15

15

-

0207 26 40 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


15

15

-

0207 26 50 00

•••••грудинки та їх частини


15

15

-

•••••ніжки та їх частини:





0207 26 60 00

••••••гомілки та їх частини


15

15

-

0207 26 70 00

••••••інші


15

15

-

0207 26 80 00

•••••інші


15

15

-

•••субпродукти:





0207 26 91 00

••••печінка


15

15

-

0207 26 99 00

••••інші


15

15

-

0207 27

••частини тушок і субпродукти, морожені:





•••частини тушок:





0207 27 10 00

••••обвалені


5

5

-

••••необвалені:





0207 27 20 00

•••••половини та четвертини


5

5

-

0207 27 30 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


5

5

-

0207 27 40 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


5

5

-

0207 27 50 00

•••••грудинки та їх частини


5

5

-

•••••ніжки та їх частини:





0207 27 60 00

••••••гомілки та їх частини


5

5

-

0207 27 70 00

••••••інші


5

5

-

0207 27 80 00

•••••інші


5

5

-

•••субпродукти:





0207 27 91 00

••••печінка


5

5

-

0207 27 99 00

••••інші


5

5

-

качок:





0207 41

••не розрізані на частини, свіжі або охолоджені:





0207 41 20 00

•••обскубані, знекровлені, без кишок, але непатрані, з головою та лапками, так звані "85 % качки"


15

15

-

0207 41 30 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печінкою та мускульним шлунком, так звані "70 % качки"


15

15

-

0207 41 80 00

•••обскубані, патрані, без голови, лапок, шиї, серця, печінки та мускульного шлунка, так звані "63 % качки", або в іншому вигляді


15

15

-

0207 42

••не розрізані на частини, заморожені:





0207 42 30 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печінкою та мускульним шлунком, так звані "70 % качки"


12

12

-

0207 42 80 00

•••обскубані, патрані, без голови, лапок, шиї, серця, печінки та мускульного шлунка, так звані "63 % качки", або в іншому вигляді


12

12

-

0207 43 00 00

••печінка жирна, свіжа або охолоджена


12

12

-

0207 44

••інші, свіжі або охолоджені:





•••розрізані:





0207 44 10 00

••••обвалені


15

15

-

••••необвалені:





0207 44 21 00

•••••половини або четвертини


15

15

-

0207 44 31 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


15

15

-

0207 44 41 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


15

15

-

0207 44 51 00

•••••грудинки та їх частини


15

15

-

0207 44 61 00

•••••ніжки та їх частини


15

15

-

0207 44 71 00

•••••палетоти


15

15

-

0207 44 81 00

•••••інші


15

15

-

•••субпродукти:





0207 44 91 00

••••печінка, крім жирної


15

15

-

0207 44 99 00

••••інші


15

15

-

0207 45

••інші, заморожені:





•••розрізані:





0207 45 10 00

••••обвалені


15

15

-

••••необвалені:





0207 45 21 00

•••••половини або четвертини


15

15

-

0207 45 31 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


15

15

-

0207 45 41 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


15

15

-

0207 45 51 00

•••••грудинки та їх частини


15

15

-

0207 45 61 00

•••••ніжки та їх частини


15

15

-

0207 45 71 00

•••••палетоти


15

15

-

0207 45 81 00

•••••інші


15

15

-

•••субпродукти:





••••печінка:





0207 45 93 00

•••••жирна


15

15

-

0207 45 95 00

•••••інша


15

15

-

0207 45 99 00

••••інші


15

15

-

гусей:





0207 51

••не розрізані на частини, свіжі або охолоджені:





0207 51 10 00

•••обскубані, знекровлені, але непатрані, з головою та лапками, так звані "82 % гуси"


15

15

-

0207 51 90 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з серцем і мускульним шлунком чи без них, так звані "75 % гуси", або в іншому вигляді


15

15

-

0207 52

••не розрізані на частини, заморожені:





0207 52 10 00

•••обскубані, знекровлені, непатрані, але з головою та лапками, так звані "82 % гуси"


12

12

-

0207 52 90 00

•••обскубані, патрані, без голови та лапок, але з серцем і мускульним шлунком чи без них, так звані "75 % гуси", або в іншому вигляді


12

12

-

0207 53 00 00

••печінка жирна, свіжа або охолоджена


12

12

-

0207 54

••інші, свіжі або охолоджені:





•••розрізані:





0207 54 10 00

••••обвалені


15

15

-

••••необвалені:





0207 54 21 00

•••••половини або четвертини


15

15

-

0207 54 31 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


15

15

-

0207 54 41 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


15

15

-

0207 54 51 00

•••••грудинки та їх частини


15

15

-

0207 54 61 00

•••••ніжки та їх частини


15

15

-

0207 54 71 00

•••••палетоти


15

15

-

0207 54 81 00

•••••інші


15

15

-

•••субпродукти:





0207 54 91 00

••••печінка, крім жирної


15

15

-

0207 54 99 00

••••інші


15

15

-

0207 55

••інші, заморожені:





•••розрізані:





0207 55 10 00

••••обвалені


15

15

-

••••необвалені:





0207 55 21 00

•••••половини або четвертини


15

15

-

0207 55 31 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


15

15

-

0207 55 41 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


15

15

-

0207 55 51 00

•••••грудинки та їх частини


15

15

-

0207 55 61 00

•••••ніжки та їх частини


15

15

-

0207 55 71 00

•••••палетоти


15

15

-

0207 55 81 00

•••••інші


15

15

-

•••субпродукти:





••••печінка:





0207 55 93 00

•••••печінка жирна


15

15

-

0207 55 95 00

•••••інша


15

15

-

0207 55 99 00

••••інші


15

15

-

0207 60

цесарок:





0207 60 05

••не розрізані на частини, свіжі, охолоджені чи заморожені:





0207 60 05 10

•••заморожені


12

12

-

0207 60 05 90

•••інші


15

15

-

••інші, свіжі, охолоджені чи заморожені:





•••розрізані:





0207 60 10 00

••••обвалені


15

15

-

••••необвалені:





0207 60 21 00

•••••половини або четвертини


15

15

-

0207 60 31 00

•••••крила цілі, з кінчиками або без них


15

15

-

0207 60 41 00

•••••спини, шиї, спини з шиями, гузки, кінчики крил


15

15

-

0207 60 51 00

•••••грудинки та їх частини


15

15

-

0207 60 61 00

•••••ніжки та їх частини


15

15

-

0207 60 81 00

•••••інші


15

15

-

•••субпродукти:





0207 60 91 00

••••печінка


15

15

-

0207 60 99 00

••••інші


15

15

-

0208

Інші м’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, свіжі, охолоджені або морожені:





0208 10

кролятина або зайчатина:





0208 10 10 00

••свійських кроликів


15

15

-

0208 10 90 00

••інші


15

15

-

0208 30 00 00

приматів


15

15

-

0208 40

китів, дельфінів, морських свиней (ссавці ряду Cetacea); ламантинів і дюгонів (ссавці ряду Sіrenіa); тюленів, морських левів та моржів (ссавці підряду Pіnnіpedіa):





0208 40 10 00

••м’ясо китів


15

15

-

0208 40 20 00

••м’ясо тюленів


15

15

-

0208 40 80 00

••інше


15

15

-

0208 50 00 00

рептилій (включаючи змій і черепах)


15

15

-

0208 60 00 00

верблюдів та інших тварин родини верблюдячих (Camelіdae)


15

15

-

0208 90

інші:





0208 90 10 00

••свійських голубів


15

15

-

0208 90 30 00

••дичини, крім кролятини або зайчатини


15

15

-

0208 90 60 00

••північних оленів


15

15

-

0208 90 70 00

••жаб’ячі лапки


15

15

-

0208 90 98 00

••інші


15

15

-

0209

Свинячий жир, відокремлений від пісного м’яса, та жир свійської птиці, не витоплені та не виділені іншим способом, свіжі, охолоджені, морожені, солені або в розсолі, сушені або копчені:





0209 10

свинячий:





••підшкірний жир (сало):





0209 10 11 00

•••свіжий, охолоджений, морожений, солоний або в розсолі


15

15

-

0209 10 19 00

•••сушений або копчений


15

15

-

0209 10 90 00

••свинячий жир, відмінний від того, що зазначений у товарній підкатегорії 0209 10 11 00 або 0209 10 19 00


15

15

-

0209 90 00 00

інший


15

15

-

0210

М’ясо та їстівні м’ясні субпродукти, солоні або в розсолі, сушені або копчені; їстівне борошно з м’яса або м’ясних субпродуктів:





свинина:





0210 11

••окости, лопатки та їх відруби, необвалені:





•••свійських свиней:





••••солоне або в розсолі:





0210 11 11 00

•••••окости та їх відруби


20

20

-

0210 11 19 00

•••••лопатки та їх відруби


20

20

-

••••сушені або копчені:





0210 11 31 00

•••••окости та їх відруби


20

20

-

0210 11 39 00

•••••лопатки та їх відруби


20

20

-

0210 11 90 00

•••інші


20

20

-

0210 12

••грудинка (стріки) з прошарком сала та її відруби:





•••свійських свиней:





0210 12 11 00

••••солоні або в розсолі


10

10

-

0210 12 19 00

••••сушені або копчені


10

10

-

0210 12 90 00

•••інші


10

10

-

0210 19

••інша:





•••свійських свиней:





••••солона або в розсолі:





0210 19 10 00

•••••беконні половини або спенсери


10

10

-

0210 19 20 00

•••••три чверті свинячого боку або серединки


10

10

-

0210 19 30 00

•••••передній край і відруби переднього краю


10

10

-

0210 19 40 00

•••••корейка та її відруби


10

10

-

0210 19 50 00

•••••інша


10

10

-

••••сушена або копчена:





0210 19 60 00

•••••передній край і відруби переднього краю


10

10

-

0210 19 70 00

•••••корейки та її відруби


10

10

-

•••••інша:





0210 19 81 00

••••••обвалена


10

10

-

0210 19 89 00

••••••інша


10

10

-

0210 19 90 00

•••інша


10

10

-

0210 20

м’ясо великої рогатої худоби:





0210 20 10 00

••необвалене


15

15

-

0210 20 90 00

••обвалене


15

15

-

інші, включаючи їстівне борошно з м’яса або м’ясних субпродуктів:





0210 91 00 00

••приматів


20

20

-

0210 92

••китів, дельфінів, морських свиней (ссавців ряду Cetacea); ламантинів і дюгонів (ссавців ряду Sіrenіa); тюленів, морських левів та моржів (ссавці підряду Pіnnіpedіa):





0210 92 10 00

•••китів, дельфінів, морських свиней (ссавців ряду Cetacea); ламантинів і дюгонів (ссавців ряду Sіrenіa)


20

20

-

•••інші:





0210 92 91 00

••••м’ясо


20

20

-

0210 92 92 00

••••субпродукти


20

20

-

0210 92 99 00

••••їстівне борошно з м’яса або м’ясних субпродуктів


20

20

-

0210 93 00 00

••рептилій (включаючи змій і черепах)


20

20

-

0210 99

••інші:





•••м’ясо:





0210 99 10 00

••••конина, солона, у розсолі або висушена


20

20

-

••••баранина та козлятина:





0210 99 21 00

•••••необвалена


20

20

-

0210 99 29 00

•••••обвалена


20

20

-

0210 99 31 00

••••північних оленів


20

20

-

0210 99 39 00

••••інше


20

20

-

•••субпродукти:





••••свійських свиней:





0210 99 41 00

•••••печінка


20

20

-

0210 99 49 00

•••••інші


20

20

-

••••великої рогатої худоби:





0210 99 51 00

•••••товста діафрагма і тонка діафрагма


20

20

-

0210 99 59 00

•••••інші


20

20

-

••••інші:





•••••печінка свійської птиці:





0210 99 71 00

••••••жирна печінка гусей чи качок, солона або в розсолі


20

20

-

0210 99 79 00

••••••інші


20

20

-

0210 99 85 00

•••••інші


20

20

-

0210 99 90 00

•••їстівне борошно з м’яса або м’ясних субпродуктів


20

20

-

Telegram|
hyzyla@gmail.com