Довідник КАТОТТГ

Залишки і відходи харчової промисловості; готові корми для тварин

Код:
23
Оційна назва:
Залишки і відходи харчової промисловості; готові корми для тварин

Опис

Примітка:

До товарної позиції 2309 включаються продукти, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені, одержані в результаті переробки рослинної або тваринної сировини до такого ступеня, що вони втратили основні властивості вихідної сировини, крім рослинних відходів, рослинних залишків і побічних продуктів такої переробки.

Примітка до товарної підпозиції:

У товарній підпозиції 2306 41 термін "насіння ріпаку або кользи з низьким вмістом ерукової кислоти" означає насіння ріпаку або кользи з низьким вмістом ерукової кислоти, як визначено в примітці до товарної підпозиції групи 12.

Додаткові примітки:

1. До товарних категорій 2303 10 11 і 2303 10 19 включено лише залишки від виробництва крохмалю з кукурудзи і не включено суміші цих залишків з продуктами, одержаними з інших рослин, або з продуктами, одержаними з кукурудзи, переробленої в інший спосіб, ніж виробництво крохмалю шляхом зволоження.

Вміст крохмалю в зазначених вище залишках (визначеного згідно з методикою, викладеною в додатку III частини L Регламенту Комісії (ЄС) № 152/2009) повинен становити не більш як 28 мас.% у перерахунку на суху речовину та вміст рослинних жирів (визначених згідно з методикою, викладеною в додатку III частини H Регламенту Комісії (ЄС) № 152/2009) не повинен перевищувати 4,5 мас.% у перерахунку на суху речовину.

2. Товарна категорія 2306 90 05 включає лише залишки від вилучення олії із зародків зерен кукурудзи, що містять такі компоненти в певних кількостях у перерахунку на суху речовину:

(a) продукти з вмістом олії менш як 3 мас.%:

вміст крохмалю - менш як 45 мас.%;

вміст білка (вміст азоту × 6,25) - не менш як 11,5 мас.%;

(b) продукти з вмістом олії не менш як 3 мас.%, але не більш як 8 мас.%:

вміст крохмалю - менш як 45 мас.%;

вміст білка (вміст азоту × 6,25) - не менш як 13 мас.%.

Крім того, ці залишки не містять компонентів, що не вилучаються з кукурудзяних зерен.

Для визначення вмісту крохмалю і білка застосовуються методи, визначені в Регламенті Комісії (ЄC) № 152/2009, додаток III, частини L і C.

Для визначення вмісту олії (рослинного жиру) та вологості застосовуються методи, визначені в Регламенті Комісії (ЄC) № 152/2009, додаток III, частини H і A.

Продукти, що містять компоненти частин зерен кукурудзи, які були додані після переробки і не були піддані процесу вилучення олії, не включаються.

3. У товарних категоріях 2307 00 11, 2307 00 19, 2308 00 11 і 2308 00 19 такі терміни означають:

"фактична концентрація спирту за масою" - кількість кілограмів чистого спирту в 100 кг продукту;

"потенційна концентрація спирту за масою" - кількість кілограмів чистого спирту, яку можна одержати в результаті повного збродження цукрів, що містяться в 100 кг продукту;

"загальна концентрація спирту за масою" - сума фактичної та потенційної концентрації спирту за масою;

символ "мас.%" позначає концентрацію спирту за масою.

4. У товарних категоріях 2309 10 11-309 10 70 і 2309 90 31-2309 90 70 термін "молочні продукти" означає продукти, що включаються до товарних позицій 0401, 0402, 0404, 0405, 0406 і до товарних категорій 0403 20 11-0403 20 39, 0403 90 11-0403 90 69, 1702 11 00, 1702 19 00 і 2106 90 51.

5. До товарної категорії 2309 90 20 включено лише залишки від виробництва крохмалю з кукурудзи і не включено суміші цих залишків з продуктами, одержаними з інших рослин, або з продуктами, одержаними з кукурудзи, переробленої в інший спосіб, ніж виробництво крохмалю шляхом зволоження, які містять:

висівки кукурудзи, що використовуються в процесі вимивання, у співвідношенні, яке не перевищує 15 мас.%, та/або

залишки води для замочування кукурудзи в процесі вимивання, включаючи залишки води для замочування, що використовуються для виробництва спирту або інших продуктів, що отримують із крохмалю.

Ці продукти можуть містити залишки, одержані під час вилучення олії із зародків зерен кукурудзи в процесі вологого подрібнення.

Вміст крохмалю в зазначених вище залишках повинен становити не більш як 28 мас.% у перерахунку на суху речовину (додаток III, частина L до Регламенту Комісії (ЄС) № 152/2009), вміст рослинних жирів - не більш як 4,5 мас.% у перерахунку на суху речовину (додаток III, частина H до Регламенту Комісії (ЄС) № 152/2009) та вміст білка - не більш як 40 мас.% у перерахунку на суху речовину (додаток III, частина C до Регламенту Комісії (ЄС) № 152/2009).

Товари

КодНазваСтавки мита, %Одиниці виміру
префпільгзвич

2301 10 00 00

борошно, крупи та гранули з м’яса або м’ясних субпродуктів; шкварки


0

0

-

2301 20 00 00

борошно, крупи та гранули з риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних


0

0

-

2302

Висівки та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані:





2302 10

кукурудзяні:





2302 10 10 00

••з вмістом крохмалю не більш як 35 мас.%


20

20

-

2302 10 90 00

••інші


20

20

-

2302 30

пшеничні:





2302 30 10 00

••з вмістом крохмалю не більш як 28 мас.% і в яких частка продукту, що пройшов крізь сито з діаметром вічка 0,2 мм, не перевищує 10 мас.% або в яких частка продукту, що пройшов крізь це ж сито, має зольність у перерахунку на суху речовину 1,5 мас.% чи більше


20

20

-

2302 30 90 00

••інші


20

20

-

2302 40

інших зернових:





••рисові:





2302 40 02 00

•••з вмістом крохмалю не більш як 35 мас.%


20

20

-

2302 40 08 00

•••інші


20

20

-

••інші:





2302 40 10 00

•••з вмістом крохмалю не більш як 28 мас.% і в яких частка продукту, що пройшов крізь сито з діаметром вічка 0,2 мм, не перевищує 10 мас.% або в яких частка продукту, що пройшов крізь це ж сито, має зольність у перерахунку на суху речовину 1,5 мас.% чи більше


20

20

-

2302 40 90 00

•••інші


20

20

-

2302 50 00 00

бобових


20

20

-

2303

Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані:





2303 10

відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки:





••відходи і залишки від виробництва крохмалю з кукурудзи (за винятком концентрованих замочувальних рідин) з вмістом білка в перерахунку на суху речовину:





2303 10 11 00

•••понад 40 мас.%


20

20

-

2303 10 19 00

•••не більш як 40 мас.%


20

20

-

2303 10 90 00

••інші


20

20

-

2303 20

буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру:





2303 20 10 00

••буряковий жом


20

20

-

2303 20 90 00

••інші


20

20

-

2303 30 00 00

барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння


20

20

-

2304 00 00 00

Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення соєвої олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані


0

0

-

2305 00 00 00

Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані


20

20

-

2306

Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних або мікробних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані:





2306 10 00 00

з насіння бавовнику


20

20

-

2306 20 00 00

з насіння льону


20

20

-

2306 30 00 00

з насіння соняшнику


20

20

-

з насіння ріпаку або кользи:





2306 41 00 00

••з насіння ріпаку або кользи з низьким вмістом ерукової кислоти


5

5

-

2306 49 00 00

••інші


5

5

-

2306 50 00 00

з кокосових горіхів або копри


20

20

-

2306 60 00 00

з навколоплідника або ядра горіха олійної пальми


20

20

-

2306 90

інші:





2306 90 05 00

••із зародків зерен кукурудзи


20

20

-

••інші:





•••макуха та інші залишки, одержані під час добування оливкової олії:





2306 90 11 00

••••з вмістом 3 мас.% або менше оливкової олії


20

20

-

2306 90 19 00

••••з вмістом понад 3 мас.% оливкової олії


20

20

-

2306 90 90 00

•••інші


20

20

-

2307 00

Винний осад; винний камінь:





винний осад:





2307 00 11 00

••із загальною концентрацією спирту не більш як 7,9 мас.% , з вмістом сухої речовини не менш як 25 мас.%


20

20

-

2307 00 19 00

••інші


20

20

-

2307 00 90 00

винний камінь


20

20

-

2308 00

Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені:





виноградні вичавки:





2308 00 11 00

••із загальною концентрацією спирту не більш як 4,3 мас.%, з вмістом сухої речовини не менш як 40 мас.%


20

20

-

2308 00 19 00

••інші


20

20

-

2308 00 40 00

жолуді та кінські каштани; вичавки з яблук і вичавки з інших плодів, крім виноградних


20

20

-

2308 00 90 00

інші


20

20

-

2309

Продукти, що використовуються для годівлі тварин:





2309 10

корм для собак або котів, розфасований для роздрібної торгівлі:





••з вмістом крохмалю, глюкози або сиропу глюкози, мальтодекстрину або сиропу мальтодекстрину, які включено до товарних підкатегорій 1702 30 50 00-1702 30 90 00, 1702 40 90 00, 1702 90 50 00 і 2106 90 55 00, або молочних продуктів:





•••з вмістом крохмалю, глюкози або сиропу глюкози, мальтодекстрину або сиропу мальтодекстрину:





••••без вмісту крохмалю або з вмістом 10 мас.% або менше крохмалю:





2309 10 11 00

•••••без вмісту молочних продуктів або з вмістом менш як 10 мас.% цих продуктів


5

5

-

2309 10 13 00

•••••з вмістом 10 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% молочних продуктів


5

5

-

2309 10 15 00

•••••з вмістом 50 мас.% або більше, але менш як 75 мас.% молочних продуктів


5

5

-

2309 10 19 00

•••••з вмістом 75 мас.% або більше молочних продуктів


5

5

-

••••з вмістом понад 10 мас.% , але не більш як 30 мас.% крохмалю:





2309 10 31 00

•••••без вмісту молочних продуктів або з вмістом менш як 10 мас.% цих продуктів


5

5

-

2309 10 33 00

•••••з вмістом 10 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% молочних продуктів


5

5

-

2309 10 39 00

•••••з вмістом 50 мас.% або більше молочних продуктів


5

5

-

••••з вмістом понад 30 мас.% крохмалю:





2309 10 51 00

•••••без вмісту молочних продуктів або з вмістом менш як 10 мас.% цих продуктів


5

5

-

2309 10 53 00

•••••з вмістом 10 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% молочних продуктів


5

5

-

2309 10 59 00

•••••з вмістом 50 мас.% або більше молочних продуктів


5

5

-

2309 10 70 00

•••без вмісту крохмалю, глюкози або сиропу глюкози, мальтодекстрину або сиропу мальтодекстрину, але з вмістом молочних продуктів


5

5

-

2309 10 90 00

••інші


5

5

-

2309 90

інші:





2309 90 10 00

••розчинні рибні продукти або продукти з морських ссавців


10

10

-

2309 90 20 00

••продукти, зазначені в додатковій примітці 5 до цієї групи


10

10

-

••інші, включаючи попередні суміші (премікси):





•••з вмістом крохмалю, глюкози або сиропу глюкози, мальтодекстрину або сиропу мальтодекстрину, що включені до товарних підкатегорій 1702 30 50 00-1702 30 90 00, 1702 40 90 00, 1702 90 50 00 і 2106 90 55 00, або молочних продуктів:





••••з вмістом крохмалю, глюкози або сиропу глюкози, мальтодекстрину або сиропу мальтодекстрину:





•••••без вмісту крохмалю або з вмістом 10 мас.% або менше:





2309 90 31 00

••••••без вмісту молочних продуктів або з вмістом менш як 10 мас.% цих продуктів


10

10

-

2309 90 33 00

••••••з вмістом 10 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% молочних продуктів


10

10

-

2309 90 35 00

••••••з вмістом 50 мас.% або більше, але менш як 75 мас.% молочних продуктів


10

10

-

2309 90 39 00

••••••з вмістом 75 мас.% або більше молочних продуктів


10

10

-

•••••з вмістом понад 10 мас.% , але не більш як 30 мас.% крохмалю:





2309 90 41 00

••••••без вмісту молочних продуктів або з вмістом менш як 10 мас.% цих продуктів


10

10

-

2309 90 43 00

••••••з вмістом 10 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% молочних продуктів


10

10

-

2309 90 49 00

••••••з вмістом 50 мас.% або більше молочних продуктів


10

10

-

•••••з вмістом понад 30 мас.% крохмалю:





2309 90 51 00

••••••без вмісту молочних продуктів або з вмістом менш як 10 мас.% цих продуктів


10

10

-

2309 90 53 00

••••••з вмістом 10 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% молочних продуктів


10

10

-

2309 90 59 00

••••••з вмістом 50 мас.% або більше молочних продуктів


10

10

-

2309 90 70 00

••••без вмісту крохмалю, глюкози або сиропу глюкози, мальтодекстрину або сиропу мальтодекстрину, але з вмістом молочних продуктів


10

10

-

•••інші:





2309 90 91 00

••••буряковий жом з добавкою меляси


10

10

-

2309 90 96

••••інші:





2309 90 96 10

•••••попередні суміші (премікси)


2

2

-

2309 90 96 90

•••••інші


10

10

-

Telegram|
hyzyla@gmail.com