Довідник КАТОТТГ

Молоко та молочні продукти; яйця птиці; натуральний мед; їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені

Код:
04
Оційна назва:
Молоко та молочні продукти; яйця птиці; натуральний мед; їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені

Опис

Примітки:

1. Термін "молоко" означає незбиране молоко або повністю чи частково знежирене молоко.

2. У товарній позиції 0403 йогурт може бути концентрованим або ароматизованим та може містити доданий цукор або інші підсолоджуючі речовини, фрукти, горіхи, какао, шоколад, спеції, каву або кавові екстракти, рослини, частини рослин, злаки або хлібобулочні вироби за умови, що жодна додана речовина не використовується з метою заміни, в цілому або частково, будь-якої молочної складової та продукт зберігає основні властивості йогурту.

3. У товарній позиції 0405:

(a) термін "вершкове масло" означає натуральне вершкове масло, сироваткове чи рекомбіноване (відновлене) вершкове масло (свіже, солоне або згіркле, у тому числі консервоване вершкове масло), виготовлене виключно з молока, із вмістом молочного жиру 80 мас.% або більше, але не більш як 95 мас.%, з максимальним вмістом сухого знежиреного молочного залишку 2 мас.% і з максимальним вмістом води 16 мас.%. Вершкове масло не містить доданих емульгаторів, але може містити хлорид натрію, харчові барвники, нейтралізувальні солі та нешкідливі культури молочнокислих бактерій;

(b) термін "молочні пасти" означає здатні намащуватися емульсії типу "вода в маслі", що містять молочний жир як єдиний жир у продукті в кількості 39 мас.% або більше, але менш як 80 мас.%.

4. Продукти, одержані шляхом концентрування молочної сироватки з доданням молока чи молочного жиру, класифікуються як сири в товарній позиції 0406 за умови, що вони мають такі три характеристики:

(a) вміст молочного жиру в перерахунку на суху речовину - 5 мас.% чи більше;

(b) вміст сухої речовини - не менш як 70 мас.%, але не більш як 85 мас.%; та

(c) сформовані або здатні формуватися.

5. Ця група не включає:

(a) неживі комахи, не придатні для споживання людиною (товарна позиція 0511);

(b) продукти, одержані з молочної сироватки, які містять понад 95 мас.% лактози, вираженої як безводна лактоза, у перерахунку на суху речовину (товарна позиція 1702);

(c) продукти, одержані з молока шляхом заміщення одного або більше його натуральних компонентів (наприклад масляних жирів) іншою речовиною (наприклад олеїновими жирами) (товарна позиція 1901 або 2106); або

(d) альбуміни (включаючи концентрати двох або більше білків молочної сироватки, що містять понад 80 мас.% білків молочної сироватки у перерахунку на суху речовину) (товарна позиція 3502) або глобуліни (товарна позиція 3504).

6. У товарній підпозиції 0410 термін "комахи" означає їстівні неживі комахи, цілі або частинами, свіжі, охолоджені, заморожені, сушені, копчені, солоні або у розсолі, а також борошно та крупки з комах, придатні для споживання людиною. Проте їстівні неживі комахи приготовані або консервовані іншим способом виключаються (зазвичай розділ IV).

Примітки до товарних підпозицій:

1. У товарній підпозиції 0404 10 термін "видозмінена молочна сироватка" означає продукти, що складаються з компонентів сироватки, тобто сироватку з повністю або частково вилученими лактозою, білками чи мінеральними речовинами, сироватку, до якої додані натуральні компоненти молочної сироватки, а також продукти, одержані шляхом змішування натуральних компонентів молочної сироватки.

2. У товарній підпозиції 0405 10 термін "вершкове масло" не означає дегідроване вершкове масло або топлене масло (товарна підпозиція 0405 90).

Додаткові примітки:

1. Ставка мита, що застосовується до сумішей, які входять до товарних позицій 0401-0406, повинна бути такою:

(a) до сумішей, в яких один із компонентів становить не менш як 90 мас.%, застосовується та сама ставка мита, що і до цього компонента;

(b) до інших сумішей - ставка мита, яка застосовується до того компонента, що має найвищу ставку імпортного мита.

2. Для товарних підпозицій 0408 11 і 0409 19 застосовується таке:

вираз "консервовані іншим способом" застосовується також до яєчних жовтків з невеликою кількістю солі (зазвичай кількість менш як 12 мас.%) або з невеликою кількістю хімічних речовин, доданих в цілях консервування, за умови, що виконуються обидві такі умови:

(i) продукти зберігають характер яєчних жовтків товарних підпозицій 0408 11 та 0408 19;

(ii) сіль або хімічні речовини не використовуються в більшій кількості, ніж це необхідно для цілей консервування.

3. Молочні продукти товарної групи 4 включають молочні пермеати, які є молочними продуктами, характеризуються високим вмістом лактози та отримані шляхом видалення молочних жирів і білків з молока, сироватки, вершків та/або солодкої маслянки, та/або з аналогічної сировини шляхом ультрафільтрації або інших методів обробки.

4. Для товарних підпозицій 0404 10 та 0404 90 застосовується таке:

Молочний пермеат відрізняється від сироваткового пермеату наявністю речовин (наприклад молочної кислоти, лактатів і глікомакропептидів), що утворюються у процесі виробництва молочної сироватки.

Товарна підпозиція 0404 10 включає "сироватковий пермеат", який являє собою продукт із злегка кислим запахом, отриманий із сироватки або сумішей натуральних компонентів сироватки шляхом ультрафільтрації або інших методів обробки.

Наявність речовин у пермеаті, які утворені під час виробництва молочної сироватки (наприклад, молочна кислота, лактати та глікомакропептиди), є умовою класифікації "сироваткового пермеату" в товарній підпозиції 0404 10.

Товарна підпозиція 0404 90 включає "молочний пермеат", який являє собою продукт, як правило, з молочним запахом та отримується з молока шляхом ультрафільтрації або інших методів обробки.

"Молочний пермеат" не містить або містить малу кількість молочної кислоти та лактатів (максимальні кількісні рівні молочної кислоти та лактатів в молочному пермеаті такі: 0,1 мас.% в порошковій формі; 0,015 мас.% в рідкій формі). Зазначені показники вмісту молочної кислоти та лактатів в молочному пермеаті, а також відсутність глікомакропептидів є умовами для класифікації молочного пермеату в товарній позиції 0404 90.

Для вимірювання вмісту лактатів необхідно використовувати методику, що викладена в ISO 8069:2005, а метод для визначення вмісту сичужної сироватки, англ. rennet whey, (тобто наявність казеїномакропептидів, таких як глікомакропептиди) викладений у додатку II до Регламенту ЄС № 2018/150 від 30 січня 2018 року про внесення змін до Регламенту ЄС № 2016/1240 щодо методів аналізу та оцінки якості молока та молочних продуктів, які підлягають державному контролю (OJ L 26, 31.1.2018, p.14).

Товари

КодНазваСтавки мита, %Одиниці виміру
префпільгзвич

0401 10

з вмістом жирів не більш як 1 мас.%:





0401 10 10 00

••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 10 90 00

••інші


10

10

-

0401 20

з вмістом жирів понад 1 мас.%, але не більш як 6 мас.%:





••не більш як 3 мас.%:





0401 20 11 00

•••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 20 19 00

•••інші


10

10

-

••понад 3 мас.%:





0401 20 91 00

•••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 20 99 00

•••інші


10

10

-

0401 40

з вмістом жиру більш як 6 мас.%, але не більш як 10 мас.%:





0401 40 10 00

••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 40 90 00

••інші


10

10

-

0401 50

з вмістом жиру більш як 10 мас.%:





••не більш як 21 мас.%:





0401 50 11 00

•••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 50 19 00

•••інші


10

10

-

••понад 21 мас.%, але не більш як 45 мас.%:





0401 50 31 00

•••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 50 39 00

•••інші


10

10

-

••понад 45 мас.%:





0401 50 91 00

•••у первинних упаковках, об’ємом нетто не більш як 2 л


10

10

-

0401 50 99 00

•••інші


10

10

-

0402

Молоко та вершки, згущені або з доданням цукру або інших підсолоджувальних речовин:





0402 10

у порошку, гранулах чи інших твердих видах, з вмістом жирів не більш як 1,5 мас.%:





••без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





0402 10 11 00

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 10 19 00

•••інші


10

10

-

••інші:





0402 10 91 00

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 10 99 00

•••інші


10

10

-

у порошку, гранулах чи інших твердих видах, з вмістом жирів понад 1,5 мас.%:





0402 21

••без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





•••з вмістом жирів не більш як 27 мас.%:





0402 21 11 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 21 18 00

••••інші


10

10

-

•••з вмістом жирів понад 27 мас.%:





0402 21 91 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 21 99 00

••••інші


10

10

-

0402 29

••інші:





•••з вмістом жирів не більш як 27 мас.%:





0402 29 11 00

••••молоко спеціального призначення, для немовлят, у герметичній упаковці, масою нетто не більш як 500 г, з вмістом жирів понад 10 мас.%


10

10

-

••••інші:





0402 29 15 00

•••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 29 19 00

•••••інші


10

10

-

•••з вмістом жирів понад 27 мас.%:





0402 29 91 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 29 99 00

••••інші


10

10

-

інші:





0402 91

••без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





0402 91 10 00

•••з вмістом жирів не більш як 8 мас.%


10

10

-

0402 91 30 00

•••з вмістом жирів понад 8 мас.%, але не більш як 10 мас.%


10

10

-

•••з вмістом жирів понад 10 мас.%, але не більш як 45 мас.%:





0402 91 51 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 91 59 00

••••інші


10

10

-

•••з вмістом жирів понад 45 мас.%:





0402 91 91 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 91 99 00

••••інші


10

10

-

0402 99

••інші:





0402 99 10 00

•••з вмістом жирів не більш як 9,5 мас.%


10

10

-

•••з вмістом жирів понад 9,5 мас.%, але не більш як 45 мас.%:





0402 99 31 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 99 39 00

••••інші


10

10

-

•••з вмістом жирів понад 45 мас.%:





0402 99 91 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2,5 кг


10

10

-

0402 99 99 00

••••інші


10

10

-

0403

Йогурт; маслянка, коагульовані молоко та вершки, кефір та інші ферментовані або підкислені молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин або ароматизовані, або з доданням фруктів, горіхів чи какао:





0403 20

йогурт:





••неароматизований та без додання фруктів, горіхів, какао, шоколаду, спецій, кави або кавового екстракту, рослин, частин рослин, злаків або хлібобулочних виробів:





•••без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, з вмістом жирів:





0403 20 11 00

••••не більш як 3 мас.%


10

10

-

0403 20 13 00

••••понад 3 мас.%, але не більш як 6 мас.%


10

10

-

0403 20 19 00

••••понад 6 мас.%


10

10

-

•••інший, з вмістом жирів:





0403 20 31 00

••••не більш як 3 мас.%


10

10

-

0403 20 33 00

••••понад 3 мас.%, але не більш як 6 мас.%


10

10

-

0403 20 39 00

••••понад 6 мас.%


10

10

-

••з доданням шоколаду, спецій, кави або кавового екстракту, рослин, частин рослин, злаків або хлібобулочних виробів:





0403 20 41 00

•••з вмістом менш як 1,5 мас.% молочного жиру, 5 мас.% цукрози (включаючи інвертний цукор) або ізоглюкози, 5 мас.% глюкози або крохмалю


10

10

-

0403 20 49 00

•••інші


10

10

-

••інший, ароматизований або з доданням фруктів, горіхів або какао:





•••у порошку, гранулах чи інших твердих видах, з вмістом молочних жирів:





0403 20 51 00

••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0403 20 53 00

••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0403 20 59 00

••••понад 27 мас.%


10

10

-

•••інший, з вмістом молочних жирів:





0403 20 91 00

••••не більш як 3 мас.%


10

10

-

0403 20 93 00

••••понад 3 мас.%, але не більш як 6 мас.%


10

10

-

0403 20 99 00

••••понад 6 мас.%


10

10

-

0403 90

інші:





••неароматизовані, без додання фруктів, горіхів або какао:





•••у порошку, гранулах чи інших твердих видах:





••••без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, з вмістом жирів:





0403 90 11 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0403 90 13 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0403 90 19 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

••••інші, з вмістом жирів:





0403 90 31 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0403 90 33 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0403 90 39 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

•••інші:





••••без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, з вмістом жирів:





0403 90 51 00

•••••не більш як 3 мас.%


10

10

-

0403 90 53 00

•••••понад 3 мас.%, але не більш як 6 мас.%


10

10

-

0403 90 59 00

•••••понад 6 мас.%


10

10

-

••••інші, з вмістом жирів:





0403 90 61 00

•••••не більш як 3 мас.%


10

10

-

0403 90 63 00

•••••понад 3 мас.%, але не більш як 6 мас.%


10

10

-

0403 90 69 00

•••••понад 6 мас.%


10

10

-

••ароматизовані або з доданням фруктів, горіхів або какао:





•••у порошку, гранулах або в іншому твердому вигляді, з вмістом молочних жирів:





0403 90 71 00

••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0403 90 73 00

••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0403 90 79 00

••••понад 27 мас.%


10

10

-

•••інші, з вмістом молочних жирів:





0403 90 91 00

••••не більш як 3 мас.%


10

10

-

0403 90 93 00

••••понад 3 мас.%, але не більш як 6 мас.%


10

10

-

0403 90 99 00

••••понад 6 мас.%


10

10

-

0404

Молочна сироватка, згущена або незгущена, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин; продукти, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, в іншому місці не зазначені:





0404 10

молочна сироватка, видозмінена чи невидозмінена, згущена або незгущена, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





••у порошку, гранулах чи іншому твердому вигляді:





•••без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, з вмістом білків (вміст азоту × 6,38):





••••не більш як 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 02 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 04 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 06 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

••••понад 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 12 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 14 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 16 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

•••інші, з вмістом білків (вміст азоту × 6,38):





••••не більш як 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 26 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 28 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 32 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

••••понад 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 34 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 36 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 38 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

••інша:





•••без додання цукру або інших підсолоджувальних речовин, з вмістом білків (вміст азоту × 6,38):





••••не більш як 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 48 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 52 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 54 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

••••понад 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 56 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 58 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 62 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

•••інші, з вмістом білків (вміст азоту × 6,38):





••••не більш як 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 72 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 74 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 76 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

••••понад 15 мас.%, з вмістом жирів:





0404 10 78 00

•••••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 10 82 00

•••••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 10 84 00

•••••понад 27 мас.%


10

10

-

0404 90

інші:





••без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, з вмістом жирів:





0404 90 21 00

•••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 90 23 00

•••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 90 29 00

•••понад 27 мас.%


10

10

-

••інші, з вмістом жирів:





0404 90 81 00

•••не більш як 1,5 мас.%


10

10

-

0404 90 83 00

•••понад 1,5 мас.%, але не більш як 27 мас.%


10

10

-

0404 90 89 00

•••понад 27 мас.%


10

10

-

0405

Масло вершкове та інші жири, вироблені з молока; молочні пасти:





0405 10

масло вершкове:





••з вмістом жирів не більш як 85 мас.%:





•••масло вершкове натуральне:





0405 10 11 00

••••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг


10

10

-

0405 10 19 00

••••інше


10

10

-

0405 10 30 00

•••вершкове масло рекомбіноване


10

10

-

0405 10 50 00

•••вершкове масло сироваткове (підсирне)


10

10

-

0405 10 90 00

••інші


10

10

-

0405 20

молочні пасти:





0405 20 10 00

••з вмістом жиру понад 39 мас.%, але не більш як 60 мас.%


10

10

-

0405 20 30 00

••з вмістом жиру понад 60 мас.%, але не більш як 75 мас.%


10

10

-

0405 20 90 00

••з вмістом жиру понад 75 мас.%, але не більш як 80 мас.%


10

10

-

0405 90

інші:





0405 90 10 00

••з вмістом жиру понад 99,3 мас.% і з вмістом води не більш як 0,5 мас.%


10

10

-

0405 90 90 00

••інші


10

10

-

0406

Сири всіх видів і кисломолочний сир:





0406 10

свіжий сир (без визрівання), включаючи сир з молочної сироватки, і кисломолочний сир:





••з вмістом жиру не більш як 40 мас.%:





0406 10 30 00

•••моцарелла в рідині або без неї


10

10

-

0406 10 50 00

•••інші


10

10

-

0406 10 80 00

••інші


10

10

-

0406 20 00 00

сири терті або в порошку, усіх сортів


10

10

-

0406 30

сири плавлені, крім тертих або в порошку:





0406 30 10 00

••під час виготовлення яких використовувалися тільки сири ементальський (Emmentaler), грюєр (Gruyere) та апензель (Appenzell) і які можуть бути з доданням гларського сиру з травами, так званого "шабцигера" ("Schabzіger"); упаковані для роздрібної торгівлі, з вмістом жиру не більш як 56 мас.% у перерахунку на суху речовину


10

10

-

••інші:





•••з вмістом жиру не більш як 36 мас.% і з вмістом жиру в сухій речовині:





0406 30 31 00

••••не більш як 48 мас.%


10

10

-

0406 30 39 00

••••понад 48 мас.%


10

10

-

0406 30 90 00

•••з вмістом жирів понад 36 мас.%


10

10

-

0406 40

блакитні сири та інші сири, що містять прожилки, отримані внаслідок використання Penіcіllіum roquefortі:





0406 40 10 00

••рокфор (Roquefort)


10

10

-

0406 40 50 00

••горгонзола (Gorgonzola)


10

10

-

0406 40 90 00

••інші


10

10

-

0406 90

інші сири:





0406 90 01 00

••для виробництва плавлених сирів


10

10

-

••інші:





0406 90 13 00

•••емменталь (Emmentaler)


10

10

-

0406 90 15 00

•••грюєр (Gruyere), збрінц (Sbrіnz)


10

10

-

0406 90 17 00

•••бергкезе (Bergkase), апензель (Appenzell)


10

10

-

0406 90 18 00

•••фрибурзький сир (Fromage frіbourgeoіs), вашерен мон-дор (Vacherіn Mont d’Or) і тет де муан (Tete de Moіne)


10

10

-

0406 90 21 00

•••чедер (Cheddar)


10

10

-

0406 90 23 00

•••едeм (Edam)


10

10

-

0406 90 25 00

•••тільзитер (Tіlsіt)


10

10

-

0406 90 29 00

•••кашкавал (Kashkaval)


10

10

-

0406 90 32 00

•••фета (Feta)


10

10

-

0406 90 35 00

•••кефалотірі (Kefalo-Tyrі)


10

10

-

0406 90 37 00

•••фінляндія (Fіnlandіa)


10

10

-

0406 90 39 00

•••ярлсберг (Jarlsberg)


10

10

-

•••інші:





0406 90 50 00

••••сири з молока вівці чи молока буйволиці в ємностях з розсолом чи в бурдюках із шкури вівці чи кози


10

10

-

••••інші:





•••••з вмістом жиру не більш як 40 мас.% і з вмістом води в перерахунку на знежирену речовину:





••••••не більш як 47 мас.%:





0406 90 61 00

•••••••грана падано (Grana Padano), парміджано реджано (Parmіgіano Reggіano)


10

10

-

0406 90 63 00

•••••••фіоре сардо (Fіore Sardo), пекоріно (Pecorіno)


10

10

-

0406 90 69 00

•••••••інші


10

10

-

••••••понад 47 мас.%, але не більш як 72 мас.%:





0406 90 73 00

•••••••проволоне (Provolone)


10

10

-

0406 90 74 00

•••••••мааздам (Maasdam)


10

10

-

0406 90 75 00

•••••••асіяго (Asіago), качикавало (Cacіocavallo), монтасіо (Montasіo), рагузано (Ragusano)


10

10

-

0406 90 76 00

•••••••данбо (Danbo), фонталь (Fontal), фонтина (Fontіna), фінбо (Fynbo), хаварті (Havartі), марибо (Marіbo), самсо (Samsо)


10

10

-

0406 90 78 00

•••••••гауда (Gouda)


10

10

-

0406 90 79 00

•••••••есром (Esrom), італіко (Italіco), кернгем (Kernhem), сен-нектер (Saіnt-Nectaіre), сен-полен (Saіnt-Paulіn), таледжіо (Taleggіo)


10

10

-

0406 90 81 00

•••••••канталь (Cantal), чешир (Cheshіre), уенслідейл (Wensleydale), ланкашир (Lancashіre), подвійний глостерський (Double Gloucester), бларней (Blarney), колбі (Colby), монтерей (Monterey)


10

10

-

0406 90 82 00

•••••••камамбер (Camembert)


10

10

-

0406 90 84 00

•••••••брі (Brіe)


10

10

-

0406 90 85 00

•••••••кефалографієра (Kefalogravіera), касері (Kasserі)


10

10

-

•••••••інші сири, з вмістом води в перерахунку на знежирену речовину:





0406 90 86 00

••••••••понад 47 мас.%, але не більш як 52 мас.%


10

10

-

0406 90 89 00

••••••••понад 52 мас.%, але не більш як 62 мас.%


10

10

-

0406 90 92 00

••••••••понад 62 мас.%, але не більш як 72 мас.%


10

10

-

0406 90 93 00

••••••понад 72 мас.%


10

10

-

0406 90 99

•••••інші:





0406 90 99 10

••••••сири з молока корів, у ємностях із розсолом


10

10

-

0406 90 99 90

••••••інші


10

10

-

0407

Яйця птахів у шкаралупі, свіжі, консервовані або варені:





запліднені яйця для інкубації:





0407 11 00 00

••кур свійських (Gallus domestіcus)


5

5

шт

0407 19

••інші:





•••інших свійських птахів:





0407 19 11 00

••••індичі чи гусячі


12

12

шт

0407 19 19 00

••••інші


5

5

шт

0407 19 90 00

•••інші


12

12

шт

яйця свіжі інші:





0407 21 00 00

••кур свійських (Gallus domestіcus)


12

12

тис. шт

0407 29

••інші:





0407 29 10 00

•••інших свійських птахів


12

12

тис. шт

0407 29 90 00

•••інші


12

12

шт

0407 90

інші:





0407 90 10 00

••інших свійських птахів


12

12

тис. шт

0407 90 90 00

••інші


12

12

шт

0408

Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:





яєчні жовтки:





0408 11

••сушені:





0408 11 20 00

•••непридатні для вживання


10

10

-

0408 11 80 00

•••інші


10

10

-

0408 19

••інші:





0408 19 20 00

•••непридатні для вживання


10

10

-

•••інші:





0408 19 81 00

••••рідкі


10

10

-

0408 19 89 00

••••інші, включаючи морожені


10

10

-

інші:





0408 91

••сушені:





0408 91 20 00

•••непридатні для вживання


10

10

-

0408 91 80 00

•••інші


10

10

-

0408 99

••інші:





0408 99 20 00

•••непридатні для вживання


10

10

-

0408 99 80 00

•••інші


10

10

-

0409 00 00 00

Мед натуральний


13

13

-

0410

Комахи та інші їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені:





0410 10

комахи:





0410 10 10 00

••свіжі, охолоджені або заморожені


15

15

-

••інші:





0410 10 91 00

•••їстівні мука та крупка


20

20

-

0410 10 99 00

•••інші


20

20

-

0410 90 00 00

інші


20

20

-

Telegram|
hyzyla@gmail.com