Довідник КАТОТТГ

Готові харчові продукти з м’яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних, або комах

Код:
16
Оційна назва:
Готові харчові продукти з м’яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних, або комах

Опис

Примітки:

1. До цієї групи не включаються м’ясо, м’ясні субпродукти, риба, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні, а також комахи, приготовлені або консервовані методами, зазначеними у групах 02, 03, у примітці 6 до групи 4 або в товарній позиції 0504.

2. Готові продукти включаються до цієї групи, за умови що в них міститься понад 20 мас.% ковбаси, м’яса, м’ясних субпродуктів, крові, комах, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-якого поєднання цих продуктів. Якщо готові продукти містять два або більше зазначених продуктів, вони класифікуються в товарних позиціях групи 16 як такі, що відповідають компоненту чи компонентам, які домінують за масою. Ці положення не стосуються продуктів з начинкою товарної позиції 1902 і готових продуктів товарної позиції 2103 або 2104.

Стосовно готових продуктів, які містять печінку, вказівки, викладені у другому реченні цієї примітки, під час визначення товарних підпозицій товарних позицій 1601 і 1602 не застосовуються.

Примітки до товарних підпозицій:

1. У товарній підпозиції 1602 10 термін "гомогенізовані готові продукти" означає продукти з м’яса, м’ясних субпродуктів, крові або комах, тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку або дієтичного харчування в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки м’яса, м’ясних субпродуктів або комах. Товарна підпозиція 1602 10 має першорядне значення в товарній позиції 1602.

2. Риба, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні у товарних підкатегоріях товарної позиції 1604 або 1605 наведені під їх звичайними назвами і стосуються тих самих видів, що і зазначені у групі 03 під тими самими назвами.

Додаткові примітки:

1. У товарних категоріях 1602 31 11, 1602 32 11, 1602 39 21, 1602 50 10 та 1602 90 61 термін "сирі" означає продукти, які не пройшли ніякої термічної обробки або термічна обробка яких була недостатньою для забезпечення коагуляції білків в усьому продукті та в яких у зв’язку з цим (товарні категорії 1602 50 10 та 1602 90 61) на поверхні площини, що виникла внаслідок розрізу, зробленого в найтовщій частині, є сліди рідини рожевого кольору.

2. У товарних категоріях 1602 41 10, 1602 42 10 і 1602 49 11-1602 49 15 термін "їх відруби" стосується виключно готового або консервованого м’яса, яке може бути ідентифіковане за розмірами і характеристиками сполучної м’язової тканини як таке, що отримане з окостів, лопаток, філейних або шийних частин туш свійських свиней, залежно від випадку.

Товари

КодНазваСтавки мита, %Одиниці виміру
префпільгзвич

1601 00 10 00

з печінки


15

15

-

інші:





1601 00 91

••ковбаси, сухі або пастоподібні, сирі:





1601 00 91 10

•••з комах


8

8

-

1601 00 91 90

•••інші


15

15

-

1601 00 99

••інші:





1601 00 99 10

•••з комах


8

8

-

1601 00 99 90

•••інші


15

15

-

1602

Інші готові чи консервовані продукти з м’яса, м’ясних субпродуктів, крові або комах:





1602 10 00

гомогенізовані готові продукти:





з комах:





1602 10 00 11

••продукти на основі товарів підкатегорій 1704 90 99 00, 1806 90 90 00, 1901 90 91 00, 1901 90 99 00 та 1904 90 80 00


10

10

-

1602 10 00 19

••інші


8

8

-

1602 10 00 90

інші


15

15

-

1602 20

з печінки будь-яких тварин:





1602 20 10 00

••гусячої або качиної


10

10

-

1602 20 90 00

••інші


20

20

-

із свійської птиці товарної позиції 0105:





1602 31

••з індиків:





•••які містять 57 мас.% або більше м’яса чи субпродуктів свійської птиці:





1602 31 11 00

••••які містять виключно сире м’ясо індиків


20

20

-

1602 31 19 00

••••інші


20

20

-

1602 31 80 00

•••інші


20

20

-

1602 32

••з курей свійських (Gallus domestіcus):





•••які містять 57 мас.% або більше м’яса чи субпродуктів свійської птиці:





1602 32 11 00

••••сирі


15

15

-

1602 32 19 00

••••інші


15

15

-

1602 32 30 00

•••які містять 25 мас.% або більше, але менш як 57 мас.% м’яса чи субпродуктів свійської птиці


15

15

-

1602 32 90 00

•••інші


15

15

-

1602 39

••інші:





•••які містять 57 мас.% або більше м’яса чи субпродуктів свійської птиці:





1602 39 21 00

••••сирі


20

20

-

1602 39 29 00

••••інші


20

20

-

1602 39 85 00

•••інші


20

20

-

із свинини:





1602 41

••окіст і його відруби:





1602 41 10 00

•••свійської свині


10

10

-

1602 41 90 00

•••інші


10

10

-

1602 42

••з лопатки та її відрубів:





1602 42 10 00

•••свійської свині


10

10

-

1602 42 90 00

•••інші


10

10

-

1602 49

••інші, включаючи суміші:





•••із свійських свиней:





••••які містять 80 мас.% або більше м’яса чи м’ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження:





1602 49 11 00

•••••філейні частини (за винятком шийних частин) та їх відруби, включаючи суміші філейних частин або окостів


10

10

-

1602 49 13 00

•••••шийні частини та їх відруби, включаючи суміші шийних і лопаткових частин


10

10

-

1602 49 15 00

•••••інші суміші, що містять окости, лопаткові частини, філейні частини або шийні частини та їх відруби


10

10

-

1602 49 19 00

•••••інші


10

10

-

1602 49 30 00

••••які містять 40 мас.% або більше, але менш як 80 мас.% м’яса або м’ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження


10

10

-

1602 49 50 00

••••які містять менш як 40 мас.% м’яса чи м’ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження


10

10

-

1602 49 90 00

•••інші


10

10

-

1602 50

з великої рогатої худоби:





1602 50 10 00

••сирі; суміші м’яса або м’ясних субпродуктів варених і м’яса або м’ясних субпродуктів сирих


10

10

-

••інші:





1602 50 31 00

•••солонина (Corned beef), у герметично закритих ємностях


10

10

-

1602 50 95 00

•••інші


10

10

-

1602 90

інші, включаючи готові продукти з крові будь-яких тварин:





1602 90 10 00

••продукти з крові будь-яких тварин


10

10

-

••інші:





1602 90 31 00

•••з дичини або кролика


10

10

-

•••інші:





1602 90 51 00

••••які містять м’ясо або м’ясні субпродукти свійських свиней


10

10

-

••••інші:





•••••які містять м’ясо або субпродукти великої рогатої худоби:





1602 90 61 00

••••••сирі; суміші м’яса або субпродуктів варених і м’яса або субпродуктів сирих


10

10

-

1602 90 69 00

••••••інші


10

10

-

•••••інші:





1602 90 91 00

••••••з баранини


10

10

-

1602 90 95 00

••••••з козлятини


10

10

-

1602 90 99

••••••інші:





•••••••з комах:





1602 90 99 11

••••••••продукти на основі товарів підкатегорій 1704 90 99 00, 1806 90 90 00, 1901 90 91 00, 1901 90 99 00 та 1904 90 80 00


10

10

-

1602 90 99 19

••••••••інші


8

8

-

1602 90 99 90

•••••••інші


10

10

-

1603 00

Екстракти та соки з м’яса, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних:





1603 00 10 00

у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг


0

0

-

1603 00 80 00

інші


0

0

-

1604

Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб:





риба ціла або шматками, але не фарширована:





1604 11 00 00

••лосось


5

5

-

1604 12

••оселедці:





1604 12 10 00

•••філе, сире, у тісті або в сухарях, попередньо смажене або не смажене в олії, морожене


5

5

-

•••інші:





1604 12 91 00

••••у герметично закритих посудинах


5

5

-

1604 12 99 00

••••інші


5

5

-

1604 13

••сардини, сардинела, кілька або шпроти:





•••сардини:





1604 13 11 00

••••в оливковій олії


20

20

-

1604 13 19 00

••••інші


10

10

-

1604 13 90

•••інші:





1604 13 90 10

••••шпроти в олії


10

10

-

1604 13 90 90

••••інші


10

10

-

1604 14

••тунці, скіпджек або тунець смугастий і пеламіда (Sarda spp.):





•••тунці та скіпджек або тунець смугастий:





••••скіпджек або тунець смугастий:





1604 14 21 00

•••••в рослинній олії


7

7

-

•••••інші:





1604 14 26 00

••••••філе, відоме як "балик" (loіns)


7

7

-

1604 14 28 00

••••••інші


7

7

-

••••жовтоперий тунець (Thunnus albacares):





1604 14 31 00

•••••в рослинній олії


7

7

-

•••••інші:





1604 14 36 00

••••••філе, відоме як "балик" (loіns)


7

7

-

1604 14 38 00

••••••інші


7

7

-

••••інші:





1604 14 41 00

•••••в рослинній олії


7

7

-

•••••інші:





1604 14 46 00

••••••філе, відоме як "балик" (loіns)


7

7

-

1604 14 48 00

••••••інші


7

7

-

1604 14 90 00

•••пеламіда (Sarda spp.)


7

7

-

1604 15

••скумбрія:





•••скумбрія звичайна, або європейська (Scomber scombrus), і скумбрія японська, або східна (Scomber japonіcus):





1604 15 11

••••філе:





1604 15 11 10

•••••скумбрії виду Scomber scombrus


5

5

-

1604 15 11 20

•••••скумбрії виду Scomber japonіcus


20

20

-

1604 15 19

••••інші:





1604 15 19 10

•••••скумбрії виду Scomber scombrus


5

5

-

1604 15 19 20

•••••скумбрії виду Scomber japonіcus


20

20

-

1604 15 90 00

•••скумбрія австралійська (Scomber australаsіcus)


5

5

-

1604 16 00 00

••анчоуси


15

15

-

1604 17 00 00

••вугор


5

5

-

1604 18 00 00

••акулячі плавці


5

5

-

1604 19

••інша:





1604 19 10 00

•••лососеві, крім лосося


10

10

-

•••риба роду Euthynnus, крім скіпджека або тунця смугастого (Katsuwonus pelamіs):





1604 19 31 00

••••філе, відоме як "балик" (loіns)


10

10

-

1604 19 39 00

••••інші


10

10

-

1604 19 50 00

•••одноколірний боніто (Orcynopsіs unіcolor)


10

10

-

•••інша:





1604 19 91

••••філе, сире, у тісті або в сухарях, попередньо смажене або не смажене в олії, морожене:





1604 19 91 10

•••••окуня морського золотистого (Sebastes marіnus)


5

5

-

1604 19 91 20

•••••червоного хека (Urophycіs chuss)


5

5

-

1604 19 91 30

•••••хека сріблястого (Merluccіus bіlіnearіs)


5

5

-

1604 19 91 40

•••••мерлузи орегонської (Merluccіus productus)


5

5

-

1604 19 91 90

•••••інші


5

5

-

••••інші:





1604 19 92 00

•••••тріска (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus)


5

5

-

1604 19 93 00

•••••сайда (Pollachaіus vіrens)


5

5

-

1604 19 94

•••••риба видів Merluccіus spp., Urophycіs spp.:





1604 19 94 10

••••••мерлуза орегонська (Merluccіus productus)


5

5

-

1604 19 94 20

••••••хек сріблястий (Merluccіus bіlіnearіs)


5

5

-

1604 19 94 30

••••••червоний хек (Urophycіs chuss)


5

5

-

1604 19 94 90

••••••інші


5

5

-

1604 19 95 00

•••••минтай (Theragra chalcogramma) і срібляста сайда (Pollachіus pollachіus)


5

5

-

1604 19 97

•••••інші:





1604 19 97 10

••••••окунь морський золотистий (Sebastes marіnus)


5

5

-

1604 19 97 20

••••••осетроподібні (Acіpenserіformes)


5

5

-

1604 19 97 30

••••••судак (Stіzostedіon spp.)


5

5

-

1604 19 97 90

••••••інші


5

5

-

1604 20

інша риба готова або консервована:





1604 20 05 00

••готові продукти із сурімі


5

5

-

••інші:





1604 20 10 00

•••з лосося


5

5

-

1604 20 30

•••з лососевих, крім лосося:





1604 20 30 10

••••з арктичного гольця (Salvelіnus alpіnus)


5

5

-

1604 20 30 90

••••з інших


5

5

-

1604 20 40 00

•••з анчоусів


20

20

-

1604 20 50

•••із сардин, пеламіди, скумбрії звичайної, або європейської (Scomber scombrus), скумбрії японської, або східної (Scomber japonіcus), та одноколірного боніто (Orcynopsіs unіcolor):





1604 20 50 10

••••із скумбрії звичайної, або європейської (Scomber scombrus)


15

20

-

1604 20 50 20

••••із пеламіди


5

20

-

1604 20 50 30

••••з одноколірного боніто (Orcynopsіs unіcolor)


5

20

-

1604 20 50 90

••••з інших


20

20

-

1604 20 70 00

•••з тунця, скіпджека, або тунця смугастого, та інших риб роду Euthynnus


5

5

-

1604 20 90

•••з інших риб:





1604 20 90 10

••••з осетроподібних (Acіpenserіformes)


5

5

-

1604 20 90 20

••••із судака (Stіzostedіon spp.)


5

5

-

1604 20 90 90

••••з інших риб


5

5

-

ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб:





1604 31 00 00

••ікра осетрових (чорна ікра)


15

15

-

1604 32 00 00

••ікра інших риб


10

10

-

1605

Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні:





1605 10 00 00

краби


0

0

-

креветки та пильчасті креветки:





1605 21

••в негерметичній упаковці:





1605 21 10 00

•••у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2 кг


0

0

-

1605 21 90 00

•••інші


0

0

-

1605 29 00 00

••інші


0

0

-

1605 30

омари:





1605 30 10 00

••м’ясо омара після термообробки, призначене для виготовлення омарового масла або омарового паштету, пасти, супів чи соусів


0

0

-

1605 30 90 00

••інші


0

0

-

1605 40 00

інші ракоподібні:





1605 40 00 10

••криль антарктичний (Euphausіa superba)


15

20

-

1605 40 00 90

••інші


15

20

-

молюски:





1605 51 00 00

••устриці


5

5

-

1605 52 00 00

••гребінці, включаючи королівські гребінці


5

5

-

1605 53

••мідії:





1605 53 10 00

•••у герметично закритих посудинах


5

5

-

1605 53 90 00

•••інші


5

5

-

1605 54 00 00

••каракатиці і кальмари


5

5

-

1605 55 00 00

••восьминоги


5

5

-

1605 56 00 00

••клеми, серцевидки і арки


5

5

-

1605 57 00 00

••морські вушка


5

5

-

1605 58 00 00

••равлики, крім липариса


5

5

-

1605 59 00 00

••інші


5

5

-

інші водні безхребетні:





1605 61 00 00

••голотурії


10

10

-

1605 62 00 00

••морські їжаки


10

10

-

1605 63 00 00

••медузи


10

10

-

1605 69 00 00

••інші


10

10

-

Telegram|
hyzyla@gmail.com